Mühendis ve veterinerlere Başkent'te gıda eğitimi

Türkiye’nin 7 ilinde il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nde görev yapan mühendis ve veteriner hekimler Ankara’da, gıda konusunda eğitim alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mühendis ve veterinerlere Başkent'te gıda eğitimi

Türkiye’nin 7 ilinde il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nde görev yapan mühendis ve veteriner hekimler Ankara’da, gıda konusunda eğitim alıyor. Eğitim sonunda gıda kontrolör sertifikası alacak personeller, gıda denetimi yapma yetkisi kazanacak.
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli personeller tarafından verilen eğitime başta Ankara olmak üzere Kırıkkale, Kırşehir, Balıkesir, Burdur, Muğla ve Kastamonu illerinden gelen 39 teknik personel katılıyor.
5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bu kanuna bağlı yönetmeliklerin hem teorik olarak anlatılacağı hem de pratik yapılacak eğitim iki hafta sürecek. Her dersin ardından yapılacak sınavlarda başarılı olan personeller illerinde gıda kontrolörü olarak çalışabilecekler.
Eğitimin başlangıcında bir konuşma yapan ve gıda kontrolör adaylarına uyarılarda bulunan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, gıda denetimlerinin tüm aşamalarıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yetki ve sorumluluğunda olduğunu vurgulayarak, “2011 yılında yürürlüğe giren 5996 Sayılı Kanun’la tarlaya atılan tohumdan işlenmiş ürünün sofraya gelişine kadar her türlü aşama bizim sorumluluğumuzda.” dedi.

GIDA KONTROLLERİNDE ÖZVERİLİ ÇALIŞMA

2004 yılından bu yana Bakanlık olarak bu misyonu çok doğru bir şekilde yürüttüklerini kaydeden Temel, başarıyı kesilen ceza miktarıyla, kapatılan işletme sayısıyla değerlendirmediklerini, başarıyı gıda işletmelerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi, oralarda çalışan personelin eğitilmesi ve yaşanılan sorunların en aza indirilmesiyle ölçtüklerini söyledi. Gıda konusundaki tüm sorumluluğun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na geçtiği 2004 yılından bu yana önemli gelişmeler yaşandığını belirten Temel, bu gelişmelerin gıda kontrolörlerin özverili çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini ifade etti.
Kursa katılanlardan, işletmelerle iyi ilişkiler kurmalarını isteyen İl Müdürü Temel, onları eğitip yön vermelerini, dolayısıyla da işletmeleri ıslah etmelerini isteyerek, kanunlara, yönetmelik ve tebliğlere uymayanlara da tolerans gösterilmemesi gerektiğini vurguladı.
Temel ayrıca gıda kontrol görevlilerinden mevzuatı çok iyi öğrenmelerini, görev yaptıkları yerlerde çok iyi analizler yapmalarını, sürekli olarak yenilik ve araştırma içerisinde olmalarını da istedi.

CİHAN

Yorumlar