Mühendis adaylarından ölen işçiler için Sivas’ta dualı eylem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Maden ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan özel bir maden işletmesinde meydana gelen kazada ölen işçilere dua ederek, haklarını helal ettiklerini duyurdu. Sivas Kent...

Google Haberlere Abone ol
Mühendis adaylarından ölen işçiler için Sivas’ta dualı eylem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Maden ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan özel bir maden işletmesinde meydana gelen kazada ölen işçilere dua ederek, haklarını helal ettiklerini duyurdu.

Sivas Kent Meydanı'nda toplanan öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ruhat Ecem Akalın, daha önce meydana gelen yer altı kömür kazalarına çok fazla benzemeyen bu kazanın, oluş sebebinin henüz netleşmediğini ancak karbonmonoksit gazı zehirlenmesi nedeniyle meydana geldiğinin medyaya yansıdığını ifade etti.

Can kaybının artmaması için kurtarma ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Akalın, şöyle devam etti: "Bu çalışmalar neticesinde madencilerimizin kurtarılmasını bekliyoruz. Acımız, üzüntümüz büyüktür. Soma kömür madenindeki meslektaşlarımızın bu kazadan kurtulması için elimizden gelen her çabayı göstermeye Sivas madencileri, Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi maden mühendisleri ve jeoloji mühendisleri olarak hazırız. Böyle kazaların olmaması için ihmallerin azaltılması ve gerekli yatırımların daha fazla yapılmasını talep ediyoruz."

Konuşma sonrası ölen maden işçileri için saygı duruşunda bulunurken, ayrıca dua edildi. Öğrenciler dua sonrası maden işçilerine haklarını helal ettiklerini haykırdı. Bazı öğrenciler işçiler gibi baret takarak ellerinde, 'Soma bu defa ısıtmadı' yazılı pankart taşıdı, diğerleri de yakalarına 'Bir avuç kömür için bir ömür verenlere' yazan siyah kurdele taktı.

Açıklama sırasında Maden Mühendisleri Odası üyeleri de hazır bulundu. Öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar