Muharrem Usta "Kefenimiz ile onun arkasındayız"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, teknik heyet ve futbolcular demokrasi nöbetine katıldı

Google Haberlere Abone ol
Muharrem Usta "Kefenimiz ile onun arkasındayız"
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Trabzon'da düzenlenen demokrasi nöbetine, Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, teknik heyet ve futbolcular da katıldı.
Atatürk Alanı'ndaki AK Parti Trabzon İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen demokrasi nöbeti, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için Yasin-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Ekibi'nin verdiği konserle devam eden etkinliğe, daha sonra Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, Teknik Direktör Ersun Yanal, teknik heyet ve futbolcular katıldı.

Ellerindeki Türk bayrakları ile standa çıkan Usta, Yanal, teknik heyet ve futbolcular, bir süre vatandaşları selamladı.

Burada bir konuşma yapan Kulüp Başkanı Usta, ülkenin içerisinde bulunduğu çok zor duruma rağmen muhteşem bir millete sahip olduğunu belirterek "Hepimiz kardeşiz, hepimiz birbirimizin koluna girmişiz. Hiçbir siyasi görüş, etnik yapı ya da mezhep ayrılığı olmadan ülkemizin geçmiş olduğu bu zor günde muhteşem beraberliğimiz için hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.
Ülkenin geçmişte yaşadığı darbelere de değinen Usta, "Bizler 1980 darbesini yaşadık, arada muhtıralar gördük ama böylesini hiç görmedik. TBMM'ye bomba atıldı. Benim önerim olmuştu. Ne olur buranın hepsini düzeltmeyelim, tarihe bir miras kalmak üzere bir müze inşa edelim diye. Bizden 100 sene sonra yaşayanlar bu ülkenin nasıl ayakta kaldığını, ne büyük badireler atlattığına şahit olabilsinler. Hep birlikte bu büyük sorunun altından kalkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Usta, darbe girişimine karşı milletin gösterdiği tutumun, gelecek nesiller adına önemli bir duruş olduğuna işaret ederek şöyle konuştu:

"İçerisinden geçtiğimiz süreç çok zor ama bu millet hiçbir ayrım yapmadan, olağanüstü bir refleks ile bundan sonra gelecek neslin çok daha sağlıklı yaşayacağı bir ülkeyi inşa etmek için devasa bir imza attılar. Her birine şükranlarımızı sunuyoruz. Şehitlerimizi buradan yad ediyoruz. Yaralanan bütün vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a liderliği dolayısıyla çok teşekkür ediyoruz. Tankların sesinin gümbür gümbür olduğu o gece bütün parti liderlerinin verdiği desteğe çok teşekkür ediyoruz. Biz biriz, birlikteyiz ve bir bütünüz. Bu vatanın yarınlara demokratik bir şekilde çıkması için nöbetteyiz, hep birlikte yarını inşa etmek için yolculuktayız. Türkiye'nin dört bir yanında olan nöbetteki herkese buradan selamlarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz."

-"Kefenimiz ile onun arkasındayız"

Takım kaptanı Onur Recep Kıvrak ise darbe girişiminin ardından gösterdikleri tepkiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Sizler olduğunuz sürece bu ülkenin daha iyi yerlere geleceğine eminim. Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız gösterdiği dik duruşu ile nasıl bir lider olduğunu tüm dünyaya tekrar gösterdi. Cumhurbaşkanımız 'Ben kefenimle birlikte yola çıktım' dedi. Biz de kefenimiz ile onun arkasındayız."

Konuşmalarının ardından Usta, Yanal, teknik heyet ve futbolcular, alandan ayrıldı.
Öte yandan, ellerinde Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar atan vatandaşların alandaki bekleyişleri devam ediyor.

Yorumlar