Muharrem İnce: Yolsuzluğun hesabı sandıkta değil, yargıda verilir

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yolsuzluğun hesabını verme yerinin sandık değil, yargı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce: Yolsuzluğun hesabı sandıkta değil, yargıda verilir

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yolsuzluğun hesabını verme yerinin sandık değil, yargı olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ‘istiklal mücadelesi’ ifadesine atıfta bulunan İnce, "İstiklal mücadelesi diyorsun, istikbilal mücadelesi veriyorsun, istikbilal mücadelesini bu millete İstiklal mücadelesi diye yutturma." ifadesini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Muharrem İnce, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili Başbakan Erdoğan’ın son günlerdeki tavrını eleştirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu ile karşı karşıya olduklarını belirten İnce, "Herkes haksız. Savcı, emniyet müdürü, daire başkanı, muhalefet, medya haksız bir tek Başbakan haklı. ‘Devlette çete var’, 6 ay boyunca bir ilin dinlendiğini söylüyorsun, ‘savcı iş takibi yapıyor’ diyorsun, dış mihrak diyorsun, sen neye yararsın, sen ne iş yapıyorsun. Senin efelenmelerin çiftçiyeymiş. Sen daha ofisindeki böceği kimin koyduğunu bulamayacak kadar aciz bir adammışsın." ifadelerini kullandı.

Başbakan’a yönelik eleştirilerini sürdüren İnce, "Allah’tan korkmaz, kuldan utanmaz bir yapıya büründün. Sana bu memleketin anahtarını versek, ‘mağdurum da mağdurum’ diye ağlayacaksın. Bir eve kasalar rüşvet dolarlar girince bacadan çıkıyormuş iman, vicdan, ahlak. Demokrasilerde yolsuzluk rüşvet sandıkta aklanmaz yargıda aklanır. Yolsuzluğun hesabı sandıkta değil yargıda verilir. Sandık yeterliyse sen kendinden öncekileri sandıkta yenmene rağmen yüce divana neden gönderdin? Başbakan’ın gezileri seçim propagandasından öte savcıya infaz gezileridir. Yargı karşısında hepimiz eşit değil miyiz? Benimle sizler arasında ne fark var? Sayıştay denetlenmesin, emniyet soruşturmasın ayakkabı kutularındaki dolarlara kimse dokunmasın başbakanın istediği bu. Başbakan’ın İçişleri memuru ‘doların yükselmesinden kim karlı çıktı?’ diye soruyor. İçişleri memuruna sesleniyorum; Başbakan’ın mal varlığına bak, doların yükselmesinden kim karlı çıkmış göreceksin. Oralardan kimin karlı çıktığını göremiyorsan ayakkabı kutularına bak. Başbakan Ergenekon’da savcıydı, şimdi hakim oldu. Sana imam hatipte böyle mi öğrettiler, böyle mi iftira at dediler? Başbakan ‘evladım olsa tanımam’ diyor. Korkmuyorsan gönder oğlanı ifadesini versin, gürültü kirliliği yapıyorsun. İstiklal mücadelesi diyorsun, istikbilal mücadelesi veriyorsun, istikbilal mücadelesini bu millete İstiklal mücadelesi diye yutturma. İstiklal mücadelesi diyorsun istikbilal mücadelesi veriyorsun, istikbilal mücadelesini bu millete İstiklal mücadelesi diye yutturma. Başbakan ile aynı mezhepten olduğum için utanıyorum. Sandık için iktidar için bu milletin değerleri ile seçim meydanlarında uğraşma." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan İnce, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanmasıyla ilgili sorulara, "Ne gerek var, derhal serbest bırakılmaları lazım, bunlar hükümlü değil tutsaktır tutsak." şeklinde cevap verdi.
CİHAN

Yorumlar