Muharrem İnce: Mektup yazarız birbirimize, hırsızlıkları yine anlatırız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Sen isteğin kadar interneti yasakla. Mektup yazarız birbirimize hırsızlıkları yine anlatırız.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce: Mektup yazarız birbirimize, hırsızlıkları yine anlatırız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Sen isteğin kadar interneti yasakla. Mektup yazarız birbirimize hırsızlıkları yine anlatırız. Mektupları postada engellersen dumanla haberleşiriz Kızılderililer gibi yine anlaşırız." dedi.

Muharrem İnce Kahramanmaraş ve ilçelerini ziyaret için şehre geldi. Hava alanında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, "Sen isteğin kadar interneti yasakla, mektup yazar birbirimize hırsızlıkları yine anlatırız. Mektupları postada engellersen, dumanla haberleşir kızıl derililer gibi yine anlaşırız. Onu da engellersen posta güvercini buluruz, hırsızlıkları yolsuzlukları posta güverciniyle göndeririz. Onu da engellersen yürüyerek gider tek tek mahallelerde bağırırız" diye konuştu.

MİT kanunu, internet ve twittter yasaklarıyla Türkiye’nin Hitler dönemine dönüştüğünü belirten İnce "Bunlar uzun adamın son çırpınışları. Yapmaması gereken ne varsa, hepsini yapıyor. Yolun sonuna geldiğinin farkında aslında. Yani HSYK'yı değiştirmek, MİT kanunu, internet yasakları, Twittter'in yasaklanması, Türkiye'nin Hitler dönemine doğru dönüştüğünü herkes görüyor. Yanında birkaç akıllı adam yok demek ki bunun. Bu tür yollarla kurtulamaz bu işten. Yani sen bunun hesabını vereceksin. Hiç kaçarı yok bunun. O uzun adamın bunu bilmesi lazım." şeklinde konuştu.

İnce, bir gazetecinin ‘ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power'in Twitter yasağını 21'inci yüzyılda kitap yakmaya benzetmesini nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorunu ise "Bakın Türkiye'de bilmiyorum 40-50 başbakan oldu. Hiçbir Başbakan'a sokaklarda 'Hırsız' diye bağırılmadı. Bir tek bu uzun adama bağırıyorlar. Kendine sorsun; 'Neden böyle bağırıyor bu ülkenin gençleri bana?' diye. Yani 1980 öncesinde Ecevitçi, Demirelci gençler vardı. Hiç kimse birbirine 'hırsız' diye bağırmadı. Bugün buna niye bağırıyorlar? Çünkü vicdansız bir adam. 15 yaşındaki çocuktan terörist çıkaran, bilyelerinden mermi çıkaran adam. Bu çocuğun ailesine başsağlığı dileyemeyecek kadar vicdansız bir adam. Az kaldı bu uzun adamdan kurtulacağız. Amerikalıların ne düşündüğü benim umurumda değil. Benim yurttaş olarak ne düşündüğüm önemli. Bu adam kafayı kırmış, bu kadar." yanıtını verdi.

İnce, daha sonra CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünal Ateş, İl Başkanı Esat Şengül ve partililerle birlikte Pazarcık ilçesine hareket etti.
CİHAN

Yorumlar