Muhafazakar Yükseliş Partisi: Türkiye proje üreten muhalefet istiyor

Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, seçim sonuçların değişmesi için milletin merkez sağda kesin olarak değişime gitmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muhafazakar Yükseliş Partisi: Türkiye proje üreten muhalefet istiyor

Muhafazakar Yükseliş Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, seçim sonuçların değişmesi için milletin merkez sağda kesin olarak değişime gitmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Milleti, ekonomik olarak projeler ve çözüm önerileri ile tatmin edecek bir anlayış tesis edilmediği sürece seçimlerde alınacak sonuçlar hiçbir zaman değişmeyecektir.” dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinin ardından yazılı açıklama yaptı. Yılmaz, milletin 2001 ekonomik kriz travmasından çıkamadığını, sonuçların reel değil, psikolojik olduğunu belirtti. Yılmaz, “Halkımız psikolojik olarak geçmiş dönemin ekonomik travması içindedir. Mevcut durumunun daha da kötüleşeceği endişesi ağır basmaktadır. Sağ muhalefet proje üretmemektedir. Bu durum oyların yerinde durmasına sebep oluyor. Seçim sonuçlarına bakıldığın da bir çok il karşılıklı adayların desteklenmesi ile el değiştirebilirdi. Bu durum da gelecek 5 yıl çok daha farklı şekillenmiş olacaktı. Fakat bilerek atılan yanlış adımlar seçim sonuçlarına bakıldığın da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) açısından zafere dönüşmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yönetimi aldıkları kararlarla AKP lehine sonuçların oluşmasına vesile olmuşlardır.” ifadelerine yer verdi.

CHP'nin sağ seçmene yaklaşarak başaralı olduğunu belirten Yılmaz, “CHP için geçmiş dönem oyları göz önüne alındığında bütün dünyada ve özellikle ülkemizde muhafazakar anlayışın bu kadar yükseldiği bir süreçte elde edilen bu sonuç Kılıçdaroğlu adına önemli bir başarıdır. Seçim güveliği konusunda son derece büyük bir boşluk vardır. Şaibeli seçim noktalarında seçimlerin tekrarlanması kaçınılmazdır. Güvenlik sadece sandıklarda değil özellikle doğu da BDP baskısına dönüşen halkın fiziki güvenliği konusunda da ortaya çıkmıştır.” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI ÇANTADA KEKLİK DEĞİL’

Son yapılan seçim sonuçlarına bakıldığında cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kritik bir seçim olacağını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: “CHP sağ destekli bir adayla cumhurbaşkanlığında kesin olarak başarılı bir sonuç alabilir. MHP bu süreçte aday çıkartmak yerine CHP ile uzlaşmaya giderek hidayeti bulmalıdır. Aksi takdirde AKP için hizmete devam edeceği yerel seçim sonuçlarında ortaya çıkmıştır.”

Seçim sonuçların değişmesi için milletin merkez sağda kesin olarak değişime gitmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Milleti ekonomik olarak projeler ve çözüm önerileri ile tatmin edecek bir anlayış tesis edilmediği sürece seçimlerde alınacak sonuçlar hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu nedenle uluslararası dünyayı tanıyan ırkçılıktan uzak ve dış dünya ile barışık bir merkez sağ siyaset milletimiz için yeni bir umut olacağı gibi Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları da ortadan kaldırabilir.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar