'Muhabbet fedaisi değil ihanet çetesiymiş'

TBMM Başkanvekili Aydın: "İçimizdeki bu fitnecileri, bu sefilleri, bu çürümüşleri atmadığımız müddetçe, bu ülkeyi, bu vatanı bunlardan temizlemediğimiz müddetçe bizlere rahat uyku yok"

Google Haberlere Abone ol
'Muhabbet fedaisi değil ihanet çetesiymiş'
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "İçimizdeki bu fitnecileri, bu sefilleri, bu çürümüşleri atmadığımız müddetçe, bu ülkeyi, bu vatanı bunlardan temizlemediğimiz müddetçe bizlere rahat uyku yok." dedi.

Adıyaman Valiliği önündeki meydanda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Aydın, Türk milletinin dünyada millet olmanın ne demek olduğunu ve vatana nasıl sahip çıkıldığını gösterdiğini söyledi.

Milletin, imanlı yüreklerini FETÖ üyelerinin paslı yüreklerine karşı siper ettiğini belirten Aydın, "Millet olarak geleceğimize sahip çıkmak adına maddi ve manevi bir tek canımız var, onu da tanklara siper ettik. Bu ülkeye, bu millete hep birlikte sahip çıktık." ifadelerini kullandı.

Aydın, milletin birlik beraberliğini ve kardeşlik ruhunu muhafaza ettiği sürece ezanların susmayacağını, bayrağın inmeyeceğini ve vatanın bölünmeyeceğini vurguladı.

Milletin 21 gündür meydanlarda olduğunu hatırlatan Aydın, şöyle konuştu:

"Bu meydanlarda bulunmamızın bir sebebi var. Bizler iman ettik. Ülkemize, milletimize ve bayrağımıza sahip çıktık. Bunun için içimizdeki fitneyi bir tarafa atarak, FETÖ'cülere, sefillere, gafillere ve o çürümüşlere karşı tek vücut olup hep birlikte buralarda buluşuyorsak bunun bir sebebi var. Elhamdülillah iman ettik. İçimizdeki bu fitnecileri, bu sefilleri, bu çürümüşleri atmadığımız müddetçe, bu ülkeyi, bu vatanı bunlardan temizlemediğimiz müddetçe bizlere rahat uyku yok."

"Muhabbet fedaisi değil ihanet çetesiymiş"

Kahta ilçesinde nöbet tutan vatandaşlara da seslenen Aydın, darbe girişiminin ardından 21 gün geçmesine rağmen halkın asla meydanları bırakmadığını, usanmadığını ve eğilmediğini belirtti.
Memleketin geleceğine sahip çıkan bu memleketin asil evlatlarını tebrik eden Aydın, şunları kaydetti:

"Bu ülkeyi Suriye yapmak isteyenlere, bu ülkeyi işgal etmek isteyenlere, topu ile tüfeği ile millete namluyu dayayanlara karşı göğsümüzü siper ederek, 'Arkadaş, yurduma alçakları uğratma' dedik. Sahipsiz bir memleketin batması hak olduğu gibi sahip çıkılan vatan asla batmayacak. Sizlerin, bizlerin alın teri ile toplanan her kuruş, meğer kurşun olup bu millete dönüyormuş, muhabbet fedaisi olduğunu söyleyen o zavallılar meğer ihanet çetesiymiş."

Aydın, milletin büyük bir iş başardığını, bir gecede vatan nasıl korunur ve kurtulur, bunu en iyi şekilde gösterdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar