Muğla'ya 100 kişilik yatılı Kur'ân kursu yapılıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 5 dönüm arazı üzerine 650 metrekare kapalı alanı bulunan yatılı Kur'ân kursu inşa ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'ya 100 kişilik yatılı Kur'ân kursu yapılıyor

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 5 dönüm arazı üzerine 650 metrekare kapalı alanı bulunan yatılı Kur'ân kursu inşa ediliyor. 100 kişilik kurs binasında konferans salonu, kütüphane, dershane ve yemekhane gibi bölümleri barındıran üç kat bulunuyor.

Akçaova Mahallesi'nde inşaatı devam eden kurs, törenle tanıtıldı. Törene Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kamu kurumlarının yetkilileri, mahalle sakinleri ve hayırsever işadamları katıldı. Müftü Koçak, konuşmasında bu müessesede çok önemli hizmetler verileceğini belirterek, "Yaklaşık üç yıllık bir çalışmanın sonunda, hayırseverlerimizin katkılarıyla inşaatımız devam ediyor. Kur'ân kursumuz sadece bölgemize değil, inşallah komşu illerimize de hizmet verecek. Burada gençlerimizin, vatana ve milletimize hayırlı birer evlat olarak yetişmesini diliyorum." dedi. Vali Güvençer de müessesenin yöredeki hayırseverlerin katkılarıyla bu duruma geldiğini ifade ederek, "Bundan sonra da inşallah yine hayırseverlerimizin katkılarıyla tamamlanır ve hizmete girer. Emeği geçenlere teşekkür ederim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar