Muğla'da uyku bozuklukları ve epilepsi izlem merkezi açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 'Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi' açıldı.     Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi Polikliniği Bölüm Başkanı Nöroloji...

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da uyku bozuklukları ve epilepsi izlem merkezi açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 'Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi' açıldı.

    Uyku Bozuklukları ve Epilepsi İzlem Merkezi Polikliniği Bölüm Başkanı Nöroloji Uzmanı Yrd Doç Dr. Mustafa Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, 3 odalı merkezde 4 teknisyenin görev yapacağını söyledi.

    Yılmaz, uyku sırasında solunum kaslarının gevşemesine bağlı olarak solunum zorlaşır ve uykuyu tehlikeye dönüştürebileceğini belirterek “Özellikle aşırı kilolu, uygunsuz boğaz, burun, ağız ve çene yapısı olanlarda beyin merkezinin de olaya katılmasıyla solunum yolu kapanır ve apne oluşur. Daha çok eş ve yakınlar tarafından uykuda solunumun durması, horlama şikâyeti ile getirilen hastalar, bu uyku bozuklukları merkezlerinde vücudun muhtelif yerlerine yerleştirilen elektrodlar aracılığı ile bir gece izlenir. Uzman hekimlerce değerlendirilen veriler sonucunda horlamanın tehlikeli olup olmadığı bildirilir. Başta başhekimimiz, eski ve yeni genel sekreterlerimizin katkılarıyla kurduğumuz bu uyku bozuklukları merkezi, ilimizde büyük bir ihtiyacı giderecek. Hastalarımız hem daha erken, hem de ilimizde tedavi edilebilecekler. 3 odalı merkezimizde benimle birlikte 4 teknisyen arkadaşımız görev yapacak." dedi.

    Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise her insanın uykuyla bilimsel olarak ilgilenmese de tabiatı gereği uykuya ihtiyaç duyduğunu ifade ederek "Millet olarak daha az uyumak, daha çok uyanık kalmak zorundayız. Büyük rüyalarımızı, ideallerimizi gerçekleştirmek için de iyi uyumalıyız. Büyük rüyaların gerçekleşmesi için de ilk şart uyanmaktır. Burada olmamın sebebi İl Sağlık Müdürlüğü'nün başarısına verdiğim önemdir. Uyku Polikliniği Türkiye’de pek çok hastanede mevcut olmayan bir bölümdür. Bu sebeple İl Sağlık Müdürlüğü teşkilatını ayrıntı sayılabilecek bir hususta farkındalık oluşturduğu için tebrik ediyorum. Bu başarı en ikna edici, en mutluluk verici, en net cevaptır. İl Sağlık Müdürlüğü'nün çalışmalarında gösterdiği bu titizliği, bu heyecanı, bu gayreti önemsiyorum. Fiziki anlamda ne kadar iyi durumda olursa olsun, teknoloji anlamında ne kadar gelişirse gelişsin insanlara hizmet etme gayretini ve heyecanını kaybetmişseniz bu koşulların hiç anlamı yoktur." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Vali Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, MSKÜ Rektör Vekili Yusuf Ziya Erdil, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdür Vekili Öner Önkaş ile Başhekim Yardımcısı Süreyya Kolcuoğlu kesti. CİHAN

Yorumlar