Muğla'da turizm çağrı merkezine gürültü şikayeti yağdı

Muğla Valiliği tarafından turizm sektöründe yaşanan olumsuzlukları önlemek amacıyla 5 yıl önce kurulan 'Alo 179' Çağrı ve Danışma Merkezi'ne, bir yılda 950 şikayetin geldiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da turizm çağrı merkezine gürültü şikayeti yağdı

Muğla Valiliği tarafından turizm sektöründe yaşanan olumsuzlukları önlemek amacıyla 5 yıl önce kurulan 'Alo 179' Çağrı ve Danışma Merkezi'ne, bir yılda 950 şikayetin geldiği bildirildi. Geçen yılın aynı döneminde Çağrı ve Danışma Merkezi’ne 995 şikayet gelmişti.

    Valilik tarafından uygulanan ve yabancı dil bilen 5 personelin görev yaptığı Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi'ne bu yıl turizm sezonunda 950 şikayet geldi. Şikayetlerin 264'ünü gürültü, 137'sinin çevre- deniz kirliliği, 123'ün işletmelerde yaşanan sorunlar, 33'ün de hanutçuluktan olduğu belirtildi. Diğer 393 şikayet arasında servis hizmet alanlarının yeterince temiz olmaması, fiyatlar konusunda dengesizlik ve haksız kazanç sağlanması, düşük hizmet kalitesi gibi sorunlar yer aldı.

    Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi'ne gürültü, çevre ve deniz kirliliği ile hanutçuluk dışında şu şikayetler geldi: "Kalitesiz davranışlar, düzeysiz dil kullanımı ve hatta küfür edilerek konuşulması, Türk erkeklerinin düzeysiz yaklaşımları, aşırı el teması ve ısrar, tuvalet dahil çevrenin ve servis hizmet alanlarının yeterince temiz olmaması, fiyatlar konusunda dengesizlik bulunması ve haksız kazanç sağlanması, düşük hizmet kalitesi, eğlence sonrasında alkollü turistlerin konaklama yerlerine ulaşımı için taksilerin yüksek fiyat istemesi, emlak almayı veya yerleşmeyi amaçlayan veya yerleşenlerin aldatılması, bina inşası sırasında yerel yönetimlerin bağış adı altında ücretler alması, ayrıca ruhsat, tapu gibi sisteminin gereksiz yere uzatılması veya karmaşıklığının anlaşılamaması, yerel yönetimlerin yerleşik yabancıların sorunlarına cevap vermemesi." CİHAN

Yorumlar