Muğla'da turist minibüsü devrildi

Muğla'nın Ula ilçesinde, turistleri taşıyan bir minibüsün devrildiği kazada bir Rus turist yaşamını yitirdi, 14 kişi ise yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da turist minibüsü devrildi

Bugün saat 04.00 civarında Dalaman Havalimanı'ndan aldığı Rus ve Kırgızistan uyruklu turistleri Marmaris'e götüren, bir turizm şirketine ait tur minibüsü, Çetibeli Rampları'na geldiğinde devrildi. Marmaris'e 13 kilometre kala yaşanan kazada 15 kişi yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan 50 yaşındaki Rus turist Natalia Russkikh, kaldırıldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olga Besaeva, Zinnoida Urokova, Ayhan Seyfi Ferad, Rafil Akhmetchin'in Muğla'da, Irina Shakhova, Marianna Nikitina, Kaverina Ekaterina, Zhanna Shreider, Maria Panasenko ile Isabek Gusenov ise Marmaris'teki hastanelerde tedaviye alındı. İsmi öğrenilemeyen 4 yaralı ise hastanede ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Yaralıların durumlarının iyi olduğu hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Kazadan yara almadan kurtulan minibüs şoförü Sabahattin Karakaya gözaltına alındı. Karakaya'nın jandarmadaki ilk ifadesinde, rampadan inerken kendisini bir aracın solladığını ve bu sırada önüne çıkan bir hayvana çarpmamak için çabalarken kazanın yaşandığını söylediği öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.



Yorumlar