Muğla'da tıp fakültesi hastanesinin yolu problem oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Morfoloji binası ile kazı çalışmalarına başlanan Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ulaşımı sağlayacak karayolu bağlantı projesinin hangi kurum tarafından yapılacağı problem oldu. Projenin yapımını...

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da tıp fakültesi hastanesinin yolu problem oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Morfoloji binası ile kazı çalışmalarına başlanan Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ulaşımı sağlayacak karayolu bağlantı projesinin hangi kurum tarafından yapılacağı problem oldu. Projenin yapımını Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Müdürlüğü üstlenmeyince iş, yetkisinde olmamasına rağmen İl Sağlık Müdürlüğü'nde kaldı.

Muğla İl Koordinasyon Kurulu'nun üçüncü dönem toplantısı, Vali Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı. Valilik Özer Türk Salonu'ndaki toplantıya ilçe kaymakamları, daire müdürleri, yatırımcı kurumların müdürleri ve belediye başkanları katıldı. Muğla'da 2014 Haziran ayı sonu itibarıyla kuruluşların 2 milyar 743 milyon 969 bin liralık proje tutarlı işi bulunduğunu, önceki yıl harcamasının ise 619 milyon 398 bin lira olduğu kaydedildi. 387 projeden 39'unun tamamlandığı, 205'inin devam ettiği, 65'inin ihale aşamasında olduğu, 78'ine ise henüz başlanmadığını belirtildi.

Bu yıl için öngörülen ödenek miktarının 567 milyon 401 bin lira olduğunu belirten Vali Güvençer, "2014 Haziran sonu itibarıyla 204 milyon 316 bin lira harcama yapılarak nakdi gerçekleşme yüzde 36, fiziki gerçekleşme ise yüzde 39 oldu. Sektör itibarıyla değerlendirildiğinde en yüksek harcama, 62 milyon 771 bin lira ile ulaştırma sektörüne yapılmış. İkinci sırada 48 milyon 712 bin lira ile eğitim sektörüne, üçüncü sırada 44 milyon 19 bin lira ile diğer kamu hizmetler sektörüne, dördüncü sırada 23 milyon 569 bin lira ile tarım sektörüne harcama yapılmıştır." dedi.

Toplantıda, MSKÜ Morfoloji binası ile Tıp Fakültesi Hastane binanın bulunduğu sağlık alanının karayolu ulaşımı projesi gündeme geldi. Güvençer, morfoloji binasının bitmek üzere olduğunu, hastaneninse en kötü ihtimalle 2016 yılında tamamlanacağını ifade ederek, iki yapının bulunduğu yerde yeni bir yerleşim alanının oluşacağını ve trafik yoğunluğu yaşanacağına dikkat çekti. Sağlık alanlarının yanısıra ikinci etap TOKİ ve ortaöğretim kampüsünün planlandığını dile getiren Vali Güvençer, "Şimdi bir an önce bu alanın karayoluna bağlanması gerekiyor. Orada ne kadar yerleşik nüfus oluşacağının belirlenmesi ve buna göre planlama yapılması gerekiyor. Karayolu bağlantısı için alt geçit mi, üst geçit mi, yonca mı yapılır, yoksa döner kavşak mı yapılmalı buna karar verilmeli. Bunları yapması gereken Büyükşehir Belediyemiz ama yaklaşım göstermedikleri için Sağlık Müdürlüğümüz üstlenmiş bulunuyor. Bu, Sağlık Müdürlüğü’nün görevi olmasa gerek." diye konuştu.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen katılan Genel Sekreter Yardımcısı Müfit Bayram ise plana göre zorlama yer seçimi yapıldığını söyleyerek, "Burada öncelikle ulaşım etüdü yapılmalıydı. Sağlık Müdürlüğü ile yapılan toplantıda biz bunu önerdik. Biz işten kaçmayız. Hemşehrilerimizin sorunu, Büyükşehir'in sorunudur. Biz bu konularda yazılar yazmışız, yanıt alamamışız. Orada okulların toplanacağı yer de var. Planlama açısından sorunlar devam ediyor. TOKİ ve ortaöğretim kampüsü orada yokken planlama yapılamaz." dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu da yapılması gereken işin kendileriyle bir ilgisi olmadığını vurgulayarak, "Biz işin yapımı sırasında teknik danışmanlık verebiliriz. İstenirse yardımcı oluruz o kadar. İş Büyükşehir'in." ifadelerini kullandı. İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise sağlık alanıyla ilgili çalışmalara başladıklarını belirterek, işi hizmet satın alarak yapacaklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar