Muğla'da sosyal hizmetlere erişim kolaylaşacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Muğla'da, altı tane Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) kurulacak.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da sosyal hizmetlere erişim kolaylaşacak

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde Muğla'da, altı tane Sosyal Hizmet Merkezi (SHM) kurulacak. Buralarda çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gazilerle ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri birarada verilecek. Ayrıca birey ve ailelerin müracaatına gerek kalmadan, arz odaklı hizmet anlayışıyla yerinde durum tespiti de yapılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, kurumlarında birçok işlemin birarada yürütüldüğünü, sosyal projelerde etkin olan birimlerin SHM bünyesinde hizmet vermesini planladıklarını söyledi. Sosyal problemlerin yoğunluğunun yanısıra nüfus ve ulaşım gibi kriterleri gözönünde bulundurarak yapılan planlamalar neticesinde, Muğla'da altı tane SHM kurulacağını belirten Akkuzu, "Ocak 2014 tarihinde Kavaklıdere, Yatağan ve Ula'nın bağlı bulunacağı Menteşe ilçesinde, Seydikemer'in bağlı bulunacağı Fethiye ilçesinde açılacak. SHM’ler daha sonra Bodrum, Milas ve Datça’nın bağlı bulunacağı Marmaris’te, Dalaman ve Ortaca'nın bağlı bulunacağı Köyceğiz'de vatandaşlarımızın hizmetine açılacak." dedi. SHM'lerde, bağlı bulunduğu yerleşim biriminin nüfusuna göre personel çalışacağını kaydeden İl Müdürü Akkuzu, "Buralarda sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve öğretmenlerden oluşan ortalama 17-18 personelimiz görev yapacak. SHM’lerde başvuru, tespit ve izleme birimi, uygulama birimi, eğitim ve danışmanlık birimi, şehit yakınları ve gazilerine hizmet birimleri olmak üzere toplam dört birim kurulacak." şeklinde konuştu.

Ali Akkuzu, SHM'lerde vatandaşın bakanlığın görev alına giren bütün hizmetlere ulaşımı kolaylaştırılarak, arz odaklı faaliyet gösterileceğini kaydetti: "Farklı kuruluşlar tarafından farklı mekânlarda verildiği benzer koruyucu önleyici hizmetler, hem daha yaygın bir şekilde hem de tek kapıdan halka sunulacak. Söz konusu merkezlerde, sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların başvurusuna bağlı olarak hizmet verileceği gibi gerektiğinde birey ve ailelerin müracaatına gerek kalmadan, arz odaklı bir anlayışla yerinde durum tespiti yapılarak da hizmet sunulacak. Bu kapsamda ilimizde alan taramaları yapılarak engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç profilleri çıkarılacak. Vatandaşımızın daha kısa sürede hizmete kavuşturulması sağlanacak." CİHAN

Yorumlar