Muğla'da sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ile Muğla İl Özel İdaresi arasında, sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen)'na bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ile Muğla İl Özel İdaresi arasında, sosyal denge tazminatı sözleşmesi imzalandı. İmzaları, İl Özel İdaresi'nin başı ve tüzel kişiliğin temsilcisi olan Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recai Karslı attı.

Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yerel Yönetim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklara Dair Toplu Sözleşme'ne göre İl Özel İdaresi'nde çalışan memurlara, yerel seçimler yapılana kadar sosyal denge tazminatı ödenecek. Sözleşmenin 14. maddesinde, İl Özel İdaresi emrinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tâbi memur olarak çalışan ve geçici görev yapan memurlara, unvan farkı gözetmeksizin yüzde 100 aynı oranlarda aylık net sosyal denge tazminatı ödemesi yapılacağı hükmü yer alıyor. İmzalanan sözleşme 1 Ocak 2014 tarihinde başlayacak, yerel seçimle kendiliğinden sona erecek. CİHAN

Yorumlar