Muğla'da sağlık sistemindeki problemler protesto edildi

SES Muğla Şubesi öncülüğünde Tabip Odası, Aile Hekimleri Birliği, Genel Sağlık-İş ve Türk Sağlık Sen üyeleri, sağlıkta yaşanan problemleri protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da sağlık sistemindeki problemler protesto edildi

SES Muğla Şubesi öncülüğünde Tabip Odası, Aile Hekimleri Birliği, Genel Sağlık-İş ve Türk Sağlık Sen üyeleri, sağlıkta yaşanan problemleri protesto etti. Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki eyleme, Maden-İş ve Tes-İş Yatağan şube temsilcileriyle Tıp Öğrencileri Komisyonu üyeleri de destek verdi.

SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış, topluluk adına yaptığı açıklamada, yıllardır uygulanan neo-liberal politikalarla sağlıkta problemlerin ve eşitsizliklerin artarak devam ettiğini söyledi. Sağlığın doğuştan kazanılmış bir hak olmaktan çıkarıldığı iddia ederek, "Ticaretin yapıldığı sağlık hakkının, iş ve gelecek güvencesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı, sağlık çalışanlarının hemen her gün şiddete maruz kaldığı bir 14 Mart haftasına daha giriyoruz." dedi. Sağlık çalışanları olarak fedakârca görev yaptıklarını ancak son yıllarda giderek artan bir şekilde şiddete maruz kaldıklarını belirterek, "Sevgisiz, hürmetsiz, değer bilmez yöneticiler tarafından sürekli haksızlığa uğruyor, suçlanıyor, hedef gösteriliyoruz. Oysa sağlıkta işlerin düzelmemesinin, acil servisteki izdihamın, katılım paylarının, ilave ücretlerin, sürekli değişen uygulamaların, SGK'nın ödemediği ilaçların, vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alırken yaşadığı mağduriyetlerin sorumlusu biz değiliz. Sorumlu, bu sistemi uygulayan iktidarlar ve onların yöneticileridir." şeklinde konuştu. Sağlık çalışanları olarak üzerilerindeki iş yükü sebebiyle nitelikli hizmet verememekten dert yanan SES Şube Başkanı Yarış, "Mücadelemiz insanca bir yaşam, nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmek içindir. Bir 14 Mart haftasına daha girerken sağlıkta yaşanan sorunlara dikkat çekmek için, herkese sağlık, güvenli gelecek taleplerimiz için 14 Mart 2014 Cuma günü aciller dışında hizmet vermeyeceğiz." dedi. Sağlık çalışanları, basın açıklamasının ardından çeşitli sloganlar attı. CİHAN

Yorumlar