Muğla'da sağlık çalışanları grev yaptı

Muğla'da sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla grev yaptı. Grev sebebiyle acil servis ve yatan hastalar dışında hizmet verilmedi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da sağlık çalışanları grev yaptı

Muğla'da sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla grev yaptı. Grev sebebiyle acil servis ve yatan hastalar dışında hizmet verilmedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan yaklaşık 150 doktor ve sağlık çalışanı, Sınırsızlık Meydanı'na kadar ellerinde dövizlerle ve çeşitli sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Eyleme Muğla Tabip Odası, Türk Sağlık-Sen, Genel Sağlık İş, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ile Muğla Aile Hekimleri Derneği destek verdi.

Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Akgül, yaptığı açıklamada sağlığın fiziksel, ruhsal ve toplumsal tam bir iyilik hali olarak tanımladığını belirterek, "Bu tanıma bakarak toplumumuzun sağlık durumu hakkında fikir yürütmek pekala mümkündür. Zira en azından toplumsal iyilik hali açısından incelenirse alabildiğine kısıtlanmış özgürlük, zayıflamış satın alma gücü, kirlenmiş siyasal doku, çarpık ekonomik ilişkiler, tavana fırlamış yolsuzluk, güvensizlik, şiddet, bozulmuş laik, sosyal, hukuk düzeni gibi olumsuz olguların söz konusu olduğu bir zaman ve mahal içinde iyilik halinden söz etmek olası değildir." dedi.

Basın açıklamasının ardından sağlık çalışanları, hastaneye kadar yürüyerek, geçen gün hayatını kaybeden Berkin Elvan için lokma döktürdü. CİHAN

Yorumlar