Muğla'da protestocu gruba, polis müdahale etti

Muğla'da AK Parti İl Başkanlığı’na yürümek isteyen yaklaşık 150 kişilik gruba müdahale edildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da protestocu gruba, polis müdahale etti

Muğla'da AK Parti İl Başkanlığı’na yürümek isteyen yaklaşık 150 kişilik gruba müdahale edildi. Eylemde, 10 gösterici gözaltına alınarak, polis merkezine götürüldü.

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Muğla'da protesto gösterisi düzenlendi. Sınırsızlık meydanındaki eylemin ardından yaklaşık 150 kişilik eylemci grup, AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçti. Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerince güvenlik kordonuna alınan parti binasına eylemcilerin yaklaşmasına izin verilmedi.

Bu sırada gösterici grubun taş atması üzerine, emniyet güçleri de gaz bombasıyla karşılık verdi. Gösterici grup kısa bir süre dağıldıktan Zihni Derin Caddesinde tekrardan bir araya gelerek yolu trafiğe kapatarak, çöp konteynırlarını ateşe verdi. Polisin dağılma uyarılarını dikkate almayan gruba TOMA'yla tazyikli su ve çevik kuvvet ekiplerince gaz bombasıyla müdahale edildi. Ara sokaklara kaçan göstericilerden 15'i gözaltına alınarak, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. CİHAN

Yorumlar