Muğla'da Ölen İngiliz Organlarını Bağışladı

Muğla'da beyin tümöründen yaşamını yitiren 61 yaşındaki İngiliz uyruklu Slphen Cecil Boulton'nun ailesi, yüzünü ve bütün organların bağışlama kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da Ölen İngiliz Organlarını Bağışladı

Muğla'da beyin tümöründen yaşamını yitiren 61 yaşındaki İngiliz uyruklu Slphen Cecil Boulton'nun ailesi, yüzünü ve bütün organların bağışlama kararı aldı. Organların nakledileceği uygun hastalar aranmaya başladı.

Boulton ve eşi Paula Boulton, 10 yıl önce İngiltere'den tatil için Türkiye'ye geldi. Muğla ve ilçelerinin doğal güzelliklerine hayran kalan aile, Köyceğiz'e yerleşme kararı aldı. Yaklaşık beş yıl sonra Slphen Cecil Boulton'un beyninde tümöre rastlandı. İki defa ameliyat geçirdi. Beş gün önce fenalaştı ve Özel Yücelen Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bütün müdahalelere rağmen saat 14.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşti. Eşi, kocasının vasiyeti olduğunu, yüzü, kalbi, böbrekleri, karaciğer, pankreas, ince bağırsak ve göz kornealarını bağışlamak istediği söyledi. Bunun üzerine hastane yetkilileri hemen harekete geçti.

Hastane Başhekimi Sumur Gazezoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Slphen Cecil Boulton, öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Eşi, yüzü dahil alınabilecek tüm organlarını bağışlama karı aldı. Biz de gerekli yerlerle temasa geçtik. Yüz ve organ naklinin yapılması için tüm çalışmalar başladı. İngiliz aile, herkese örnek olacak onurlu bir davranışta bulundu." dedi.

Yorumlar