Muğla'da okul sütleri dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü" programı kapsamında, Muğla'da ikinci dönem süt dağıtımı başladı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da okul sütleri dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen "Okul Sütü" programı kapsamında, Muğla'da ikinci dönem süt dağıtımı başladı. Sabri Acarsoy İlkokulu'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Müdür Yardımcısı Önder Uçak, proje ortağı yetkililer ve okul yöneticileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Çınar, törende yaptığı konuşmada, "Projenin amacı, anasınıfı dahil olmak üzere ilkokul öğrencilerine süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemektir. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere, ilimiz genelinde resmî ve özel anasınıfı ile ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıfa giden 45 bin 245 öğrencimize süt dağıtımı yapılacak. Ayrıca ilk etapta süte alerjisi olan ve süt içip içmeyecek öğrenci bilgileri toplanmış, içecek olanların veli izin belgeleri okullarda toplatılmıştır." dedi. CİHAN

Yorumlar