Muğla'da 'Okul-Kurum Kardeşliği' başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "Okul-Kurum Kardeşliği" projesi kapsamında, ilk ve orta dereceli okullarla kamu kurumları arasında protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 'Okul-Kurum Kardeşliği' başladı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hayata geçirilen "Okul-Kurum Kardeşliği" projesi kapsamında, ilk ve orta dereceli okullarla kamu kurumları arasında protokol imzalandı. Muğla Öğretmenevi salonundaki imza törenine Vali Mustafa Hakan Güvençer, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun, kamu kurumlarının müdür ve temsilcileriyle okul müdürleri katıldı.

Vali Güvençer, burada yaptığı konuşmada projenin kapsamı konusunda kendisine ayrıntılı bilgi verilmediğini belirterek, "Benim de çok yakından takip ettiğim Bilge Hareketi'nin bir devamı olarak ortaya çıkan bu proje konusunda mutlak bir mutabakat var. O da eğitimin sorunları ve bu sorunların çözümü noktasındaki mutabakat. Kardeş okul, kardeş kurum projesi nereden çıktı gibi sorular akla gelebilir. Bu projede kamu kurumları için belki söylenemez ama kamu kurumu dışındakiler için gönüllük olmalıydı." dedi. Kurumlara gönderilen davetiyelerin kendisine sorulmadan basıldığını vurgulayarak, "Bu konuda Milli Eğitim benimle hiç diyalog kurmadı. Eğer bana sorulsaydı, kamu kurumu dışında esnaf odaları, Sanayi Ticaret Odası, meslek örgütlerimiz, Arıcılar Birliğimiz burada olmalıydı. Bu konu onlara da izah edilmeliydi. Burada en temel maksat, eğitimden de farklı olarak bu sinerjiyi yaratabilmek amacıyla seçtiğimiz sorunlarda Muğlalılık ruhunu yaratıp sorunlara ortak eğilmek, paylaşmayı bilebilmek, iradelerimizle birlikte emeklerimizi birleştirerek sonuç elde etmek ve kurumsal bir yapı içinde bu işi yürütmek. Kardeş okul, kardeş kurum projesi kapsamında okul ve kurumların faaliyetlerini dönem sonunda bir rapor haline getirip böyle bir toplantıda paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Ardından proje kapsamında kurum ve okul müdürleri arasında protokol imzalandı. CİHAN

Yorumlar