Muğla'da Okmeydanı protestosu

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Okmeydanı semtinde bir cenaze için cemevi bahçesinde beklediği sırada başından vurulan Uğur Kurt için Muğla'da protesto gösterisi düzenlendi.Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği...

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da Okmeydanı protestosu

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi Okmeydanı semtinde bir cenaze için cemevi bahçesinde beklediği sırada başından vurulan Uğur Kurt için Muğla'da protesto gösterisi düzenlendi.

Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şubesi üyeleri, Okmeydanı'nda yaşanılan olayı protesto etti. Muğla Şube Başkanı Zülfiye Ülker yaptığı basın açıklamasında, Berkin Elvan'a adalet talebiyle etkinlik düzenleyen lise öğrencilerine polis tarafından müdahale edildiğini söyledi. Müdahale ile Okmeydan'ına giren polisin insanların üzerine gerçek mermilerle ateş açtığını ileri süren Ülker, "Bu esnada Cemevinde bir cenaze için bekleyen Uğur Kurt isimli kişi polis kurşuni ile vurulmuştur. Bugün yaşananlar bu ülkede özellikle son süreçte siyasal iktidarın muhaliflere ve bir bütün olarak halka karşı tahammülsüzlüğün geldiği son noktadır. Roboski, Reyhanlı, Gezi, Soma olayları artan kadın ve işçi cinayetleri bu tahammülsüzlüğün en açık örnekleridir. Öyle ki artık polis güpegündüz sokak ortasında insanların üzerine kurşun yağdırmaktadır. Polise cesaret veren ise gittiği yerde vatandaşını yumruklayan, müşavirine tekmeleten, her vurulma olayından sonra polisin destan yazdığını söyleyen ve 'talimatı ben verdim' diyen bu ülkenin başbakanı ve siyasal iktidardır." dedi.

Ülker, bu ülkede yaşayan Aleviler olarak devlet ve polisin şiddetini Dersim'den, Sivas'tan, Maraş'tan, Çorum'dan tanıdıklarını ifade ederek, "Geçtiğimiz Haziran'da Gezi Direnişi'nde kaybettiğimiz bütün gençlerin Alevi olmasının da tesadüf olmadığını biliyoruz. Alevilere yönelik devlet şiddeti bugün de kutsalımız olan cemevine kurşun sıkmak ve biber gazı atmak olarak kendini göstermiştir. Biz Alevilere yönelik sistematik devlet şiddetine artık yeter diyoruz. Uğur Kurt'u vuran polisler ve onlara talimat veren yetkililer bir an önce tespit edilmeli, olay yerindeki deliller muhafaza altına alınmalı, sorumlular ortaya çıkartılmalıdır. Biz kez daha belirtmek gerekir ki, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şubesi olarak olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Dernek üyeleri, basın açıklamasının ardından olay yerinden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar