Muğla'da öğrencilere obezite dersi veriliyor

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, öğrencilere yönelik obezite eğitimleri veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da öğrencilere obezite dersi veriliyor

Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce, öğrencilere yönelik obezite eğitimleri veriliyor. Bu kapsamda diyetisyen Mustafa Yıldız tarafından, Muğla Kız Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencilerine yeterli ve dengeli beslenme, obezite, tam buğday ekmeği ve tuz tüketiminin azaltılması konuları anlatılıyor.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, yaptığı açıklamada öğrencilerin okul başarısı yanında büyüme ve gelişmeleriyle sağlıklı beslenmelerinin de çok önemli olduğunu söyledi. Okul çağında beden ve zihin gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına destek olunması gerektiğini belirterek, "Ayrıca ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekiyor. Yapılan çalışmalarda, yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerin dikkat süresinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektiği, okulda devamsızlık sürelerinin uzadığı ve okul başarılarının düşük olduğu ortaya koyulmuştur." dedi. Uzm. Dr. Ceyhan, ailelerin çocuklarının yalnız okul başarılarını değil, aynı zamanda büyüme ve gelişmelerini izlemesi gerektiği vurgulayarak, "Çocukların sağlıklı beslenme davranışları geliştirmeleriyle de yakından ilgilenmeli ve kendi beslenme alışkanlıklarıyla örnek olmalıdırlar. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi adına beslenme ve obezite konulu okul eğitimlerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.

Eğitimde öğrencilere obezite ve sebep olduğu hastalıklar, obezite ölçüm yöntemleri, beden kitle indeksi değerlendirilmesi, obezite tedavi yöntemleri, enerji dengesi, fiziki olarak aktif olmanın önemi, tam buğday ekmeğinin besin öğesi içeriği ve beyaz ekmekle farklılıkları, alınan ürünlerde etiket okuma, besinlerin tuz içerikleri ve tuz tüketimini azaltmak için stratejiler konusunda bilgi veriliyor. CİHAN

Yorumlar