Muğla'da iki günde 57 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kanundışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakların içinde bulunduğu tekne, Sahil Güvenlik ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan 33 kaçak göçmen ve iki Türk organizatör emniyete...

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da iki günde 57 kaçak göçmen yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, kanundışı yollardan yurtdışına çıkmaya çalışan kaçakların içinde bulunduğu tekne, Sahil Güvenlik ekiplerince kovalamaca sonucu yakalandı. Gözaltına alınan 33 kaçak göçmen ve iki Türk organizatör emniyete teslim edildi.

Marmaris Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, sabaha karşı şüpheli bir tekne üzerine harekete geçti. İçinde kaçakların bulunduğu belirlenen teknenin önü kesildi. "Dur" ihtarına uymayıp kaçmaya başlayan teknenin peşine düşüldü. Yunanistan'ın Simi adasına gidemeyeceğini farkeden kaptan, Datça sahiline yöneldi. Tekne, ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki Kargı Koyu açıklarında, saat 05.30 sıralarında Sahil Güvenlik botları tarafından durduruldu. Suriye uyruklu 6'sı kadın ve 4'ü çocuk 33 kaçak ile 30 yaşındaki Ayhan K. ve 45 yaşındaki Mehmet K. adlı organizatör zanlıları yakalandı. "La Vida La Costa" isimli 10 metrelik ahşap motor tekne ise karaya çekildi. Kaçaklar ve organizatörler, işlemleri için emniyete teslim edildi.

Sahil Güvenlik ekipleri, önceki gün de Fethiye ilçesinde yelkenli bir teknede 24 kaçak göçmen yakalamıştı. CİHAN

Yorumlar