Muğla'da 'Fidan Kesme, Dik' kampanyası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yılbaşında kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında, Muğla'da 5 bin adet fidan dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 'Fidan Kesme, Dik' kampanyası

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yılbaşında kaçak ağaç kesimini önlemek amacıyla başlattığı kampanya kapsamında, Muğla'da 5 bin adet fidan dağıtıldı. Sınırsızlık Meydanı'ndaki dağıtımda vatandaşlara, kaçak ağaç kesmemeleri konusunda da uyarıda bulunuldu. Fidanları nasıl dikmeleri gerektiği konusunda personel tarafından verildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Vedat Dikici, yaptığı açıklamada "Fidan Kesme, Dik" kampanyası kapsamında Muğla'da fidanların dağıtımına başladıklarını söyledi. Yaklaşık bir saat içinde 5 bin adet fıstık ve kara selvi fidanı dağıttıklarını kaydeden Dikici, "Muğla'nın tüm ilçelerinde de fidan dağıtımımız sürüyor. Muğla ve ilçelerindeki 12 işletmemizde, yaklaşık 25-30 bin civarında fidan dağıtımı gerçekleştireceğiz. Fidan dikim mevsimi olduğu için bu fidanları vatandaşlarımız bahçelerine dikebilecek." dedi. Vedat Dikici, çevre bilincini arttırarak insanlara ağaç sevgisini aşılamayı amaçladıklarını dile getirerek, "Bölgemizde yılbaşında kaçak ağaç kesimi olmuyor. Bu nedenle aşırı bir önlem almıyoruz. Yılbaşı için fidan ihtiyacı olan vatandaşlara da fidanlıklarımızdan ücret karşılığı veriyoruz. Buradaki amacımız yeni yıl kutlaması için fidan vermek değil, 2014 yılı sabahında bu fidanların toprakla buluşması ve ülkemizin ağaçlandırılmasına katkı sağlamak." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar