Muğla’da 'demokrasi nöbeti' devam ediyor

Muğla’da vatandaşlar "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla’da 'demokrasi nöbeti' devam ediyor
Muğla’da vatandaşlar "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Menteşe ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Darbe girişimi aleyhinde slogan atan vatandaşlar, "Bu vatan sahipsiz değil", "Aziz milletin demokrasi destanı", "Vatan evlatları demokrasiye sahip çıktı" yazılı pankartlar taşıdı.

Programda, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi.

Vatandaşlar, alana kurulan ekrandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını ve gelişmeleri takip etti.

Muğla Mehteran grubunun çaldığı marşları hep birlikte seslendiren vatandaşlara Muğla Valisi Amir çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ve AK Parti İl Başkanı Kadem Mete de eşlik etti.

Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Vali Çiçek, Muğla halkının günlerdir demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Demokrasi nöbetinin sürdüğünü kaydeden Çiçek, "Herkes rahat etsin kim suç işlediyse hesabını yargıda verecek. Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan asker kılığındaki özel yetişmiş hainler de emellerine ulaşamadı. Onları da inşallah en kısa zamanda yakalayacağız" dedi.

Halkın olağanüstü bir refleks göstererek darbe girişimine "dur" dediğini ifade eden Çiçek, "Bunlar askerin içinde türemiş olan, beyinlerini satmış olan hainlerin kurmuş olduğu bir çetedir. Biz bütün kurumlarımızla askerimizle, polisimizle, bakanlarımızla, Cumhurbaşkanımızla vatandaşın demokrasisini yaşatmak için çaba gösteriyoruz." diye konuştu.

Çiçek, saldırıyı gerçekleştiren helikopterlere Muğla'da yakıt verilmemesi talimatını verdiğini anlatarak, "O zaman bize oradakiler 'komutanlar verin dedi veririz' dedi. Bunu diyen komutanların yeri cezaevidir. Onlar da yakalandı ve şu anda yargılanıyorlar. Herkes yaptığından sorumlu olacak. Gece gündüz durmadan hem kaçak askerleri yakalamaya uğraşıyoruz bir taraftan da bunlara destek verenleri yargı önüne çıkarmaya uğraşıyoruz" diye konuştu.

Muğla'da da Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen okulların kapatıldığını ifade eden Çiçek, "Zaten vatandaşın hayır duyguları kullanılarak toplanılan paralarla yapılan bu okullar yine milletin emrine girmiştir" dedi.

Bundan sonraki tüm çalışmalarının Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadele olacağını vurgulayan Çiçek, örgütle bağlantılı okulları, yurtları kapatıp, kamu kurumlarındaki bağlantıları varsa onu da ortaya çıkaracaklarını anlattı.

Yorumlar