Muğla'da çevreyi kirleten işletmelere ceza yağdı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde çevre kirliliğine sebep olan işletmelere toplam 3 milyon 950 bin 975 liralık cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da çevreyi kirleten işletmelere ceza yağdı

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, bu yılın ilk dokuz aylık döneminde çevre kirliliğine sebep olan işletmelere toplam 3 milyon 950 bin 975 liralık cezai işlem uygulandığı bildirildi. Denetimlerde en yüksek ceza 3 milyon 137 bin 189 lirayla denizi kirleten işletmelere kesilirken onu 786 bin lirayla gürültü kirliliği, 27 bin 786 lirayla egzoz emisyon pulu olmayan arabalar takip etti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, Türkiye sıralamasında en fazla ceza kesilen iller arasında Muğla'nın ikinci olduğunu söyledi. Eğlence mekânlarını yaz sezonunda mercek altına aldıklarını, denetimlerde gürültü yapan işletmelere yüksek miktarlarda idari para cezası uygulandığını ifade etti. Uğur, "Gürültü denetimleri, ekiplerimiz tarafından akşam 19.00'dan başlayıp sabah 07.00'ye kadar devam ediyor. Denetimlerde gürültü seviyesini ölçen aletlerle gezen arkadaşlarımız, mekânlara toplam 786 bin lira ceza kesmişlerdir. Gürültü kirliliğinden en fazla ceza ve en fazla denetim yine ilimizde yapılmıştır. Ayrıca vatandaşların, özellikle süresi geçen veya biten egzoz emisyon pullarını yenilemesi önem arz etmektedir. Bakanlığımızca yetkilendirilmiş kuruluşlardan, egzoz emisyon pullarını almaya özen gösterelim." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar