Muğla'da aile içi iletişim semineri düzenleniyor

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, vatandaşların yanısıra kamu personeline yönelik aile içi iletişim seminerleri veriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da aile içi iletişim semineri düzenleniyor

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, vatandaşların yanısıra kamu personeline yönelik aile içi iletişim seminerleri veriliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ndeki yetişkinlere yönelik seminere, kurum personeli ve çalışanlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, açılışta yaptığı konuşmada, "Eğitim ailede başlar ilkesinden hareketle kurumumuz tarafından organize edilen ve yürütülen evlilik öncesi ve aile eğitim programları, bilgi çağının gereklerine uygun olarak ailelerin yaşam kalitesini arttırmaya dönük önemli bir adımdır. Bugün yaşadığımız ağır sorun tablosunun altında, sorun çözme kabiliyetini kaybetmekte olan aile gerçeği vardır. Sağlıklı iletişim becerisini kazanmış ailelerden oluşan toplum, kendiliğinden birçok problemini halletmiş olacaktır." dedi.

Aile Eğitim Programı (AEP) eğiticileri Müdür Yardımcısı Vedat Tunç ve Psikolog Semra Karaağaçlı tarafından verilen seminerde sevgiyi hissetmek ve göstermek, kıskançlık, her evlilik kendine özgü ve özeldir, evlilikte rol paylaşımı, mutlu evliliğin önündeki engeller, evlilik ve hukuk, evlenme yaşı, resmî ve dinî nikâh, eşlerin hak ve yükümlülükleri, evlilik birliğinin korunması konularında bilgi verildi. CİHAN

Yorumlar