Muğla'da 7 parti il başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu için el ele verdi

Muğla'da yedi partinin il başkanı, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na destek için bir araya geldi. Ellerini İhsanoğlu için havaya kaldıran il başkanları, vatandaşların sandığa giderek...

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 7 parti il başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu için el ele verdi

Muğla'da yedi partinin il başkanı, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na destek için bir araya geldi. Ellerini İhsanoğlu için havaya kaldıran il başkanları, vatandaşların sandığa giderek oy kullanmasını istedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'nu destekleyen CHP, MHP, DP, DSP, BBP, BTP ve DYP il başkanları ve yerel kadroları Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başkanlığında Muğla'da bir araya geldi. CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, DP İl Başkanı Zekai Alper, DYP İl Başkanı Cahit Karaöz, BBP İl Başkanı Harun Akın, BTP İl Başkanı Perihan Kaplan ve DSP İl Başkanı İsmail Kallem tarafından imzalanan ortak bildiri DP İl Başkanı Alper tarafından okundu.

7 siyasi partinin il başkanının ortak bildirisini okuyan Zekai Alpe şunları söyledi: "Her türlü düşünceye açık, herkesi kucaklayan, ötekileştirmenin karşısında dimdik duracağını söyleyen, siyaset üstü bir kişiliğe sahip olduğu; Milli, manevi ve cumhuriyet değerlerine sahip, hak hukuk ve adalet ölçülerine saygılı olduğuna inandığımız, bilge kişiliği ve Çelebi duruşuyla ülkenin ufkunu açacağına inandığımız; din, dil, ırk, mezhep ve her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırarak, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasına özen göstereceğine inandığımız; Barış ve güven ortamında devletin itibarını koruyacağı; Türklüğü ile gurur duyduğunu göğsünü gere gere belirttiği; geçmişi temiz, hem doğu da hem batıda ağırlığı olduğu; en önemlisi ülkemizin öncelikle Ortadoğu olmak üzere tüm dünya kamuoyu önünde düştüğü müşkül durumdan kurtulması ve tekrar layık olduğu saygınlığa gelebilmesi için Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz."

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ise Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'nun başlangıçta CHP ve MHP'nin çatı adayı olduğunu ve kısa zamanda AK Parti ve HDP'nin dışındaki partilerin ortak adayı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Sayın İhsanoğlu bir milli mutabakat adayı olmuştur. Bugün esas itibariyle karar verilecek konu şudur; Türk milleti artık 12 yıldır devam eden kavgaya devam mı diyecek, yoksa bu kadar gerginlik, bu kadar yorgunluk bize yeter artık, biz bundan sonra hep birlikte huzur istiyoruz mu diyecek? Eğer huzuru istiyorsak Türkiye'deki bütün devlet kurumlarının ortak çalışmasını istiyorsak, demokratik parlamenter sistemin devam etmesini istiyorsak, laik cumhuriyetimizin devam etmesini istiyorsak, Türk milletinin birliğinin, dirliğinin devam etmesini istiyorsak adres belli. Bütün muhalefeti bir araya getiren Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu etrafında hep birlikte hareket etmektir." dedi.

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan da bu kadar değişik düşüncedeki partilerin nasıl bir araya geldiklerinin merak edildiğini altını çizerek, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da sormuş bu gün bu soruyu. Bizi bir araya getiren Türk milletidir. Kendileriyle bizi karıştırmasınlar. Türk milletini Ekmeleddin Bey layıkıyla temsil edecektir. Dindar ile dinci olmak ayrı şeyler. Biz dindarlara karşı değiliz, dincilere karşıyız. Ekmeleddin Bey Ramazan'da oruçtu. Zaman zaman konuşmakta zorlanıyordu. Fark etmişsinizdir, yorgundu. Ancak Başbakan Erdoğan'a bakıyorsunuz, iftara yarım saat kala dinçti ve bağırabiliyordu. Kendisini bir gün olsun teravih namazına giderken de görmedik." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar