Muğla'da 62 okul beyaz bayrak sahibi oldu

Muğla genelinde yapılan değerlendirme sonucu 62 okul, beyaz bayrak ödülü almaya hak kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 62 okul beyaz bayrak sahibi oldu

Muğla genelinde yapılan değerlendirme sonucu 62 okul, beyaz bayrak ödülü almaya hak kazandı. Milli Eğitim ile Sağlık bakanlıkları arasında imzalanan protokol çerçevesinde başlatılan "Beyaz Bayrak" projesi kapsamında Muğla'da hak kazanan okullara, törenle sertifika ve bayrakları verildi.

Vali Özer Türk Toplantı Salonu'ndaki törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, "Yoğun bir çabanın, takdir edilmesi gereken bir çalışmanın sonucunda, Beyaz Bayrak projesi kapsamında ödül almaya hak kazanan okullarımıza bayraklarını ve sertifikalarını vermek üzere toplandık. Okullarımızı, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Temizliği, dürüstlüğü, ümidi temsil eden okullarımızın hepsi beyaz bayrağı hakediyor. Dilerim Sağlık Bakanlığımız ile yapılan protokol neticesinde beyaz bayrak almayı hakeden okullarımız, iki yıl sonra da aynı başarıyı gösterir." dedi.

Ardından Vali Güvençer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yemen Akyüz, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, okul müdürlerine bayrak ve sertifikalarını verdi.

Beyaz Bayrak projesine Muğla'da 2012-2013 eğitim öğretim yılında 113 okul başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerin sonucunda 62 okul, iki yıl süreyle beyaz bayrak almaya hak kazandı. CİHAN

Yorumlar