Muğla'da 1. Hamsi Şöleni renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'da bu yıl ilki düzenlenen 1. Hamsi Şöleninde 10 bin kişi ekmek arası hamsi yiyip, birlikte horon tepti.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da 1. Hamsi Şöleni renkli görüntülere sahne oldu

Muğla'da bu yıl ilki düzenlenen 1. Hamsi Şöleninde 10 bin kişi ekmek arası hamsi yiyip, birlikte horon tepti. 3 ton hamsinin tükendiği etkinlikte, halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı. Karadenizli yöresel sanatçılar şarkılarıyla unutulmaz bir gün yaşattı.

Muğla Karadenizliler Derneği ve Muğla Belediyesi tarafından Kışla Parkı'nda düzenlenen şölene vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Karadeniz'den getirilen 3 ton hamsi misafirlere ikram edildi. Şölende yaklaşık 2 km hamsi kuyruğu oluştu. Siyasilerin de ilgi gösterdiği etkinlikte CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Gürün, MHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Erdoğan ve AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Harmandar, beyaz önlükleri giyip hamsi tavaların başına geçti. Üçü bir arada ilk önce hamsi tava yapan adaylar daha sonra mangal tezgahının başına geçerek, mangalda hamsi yapıp katılımcılara dağıttı. Hamsi tava yapan üç büyükşehir belediye başkan adayı daha sonra kol kola girip horon tepti.

Muğla Karadenizliler Derneği Başkanı Celal Karakaş yaptığı açıklamada, Muğla'da yaşayan Karadenizlileri bir araya getirdiklerini belirterek, "Onların biraz olsun gurbet ve sıla hasretini gidermek, Muğla kültürü ile Karadeniz kültürünü bir arada yaşamak ve yaşatmak adına hep beraber toplandık. Yaklaşık üç ton hamsi getirdik. 10 binin üzerinde bir katılım olacak. Bu mutlu günümüzde kemençemizle, tulumumuzla, halk oyunlarımızla, yöresel sanatçılarımızla hep beraber eğlenmeye, stres atmaya geldik." dedi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün ise Muğla'da çok sayıda Karadenizli'nin yaşadığına dikkat çekerek, "Muğlalı olmak sadece Muğla'da doğmak değil. Muğlalı olmak, Muğla için düşünen, ter akıtan, bir çivi çakan ve nerede doğarsa doğmuş olsun herkes Muğlalı üst kimliğinde birleşiyor. Burası hoşgörüsüyle, sevgisiyle herkese kucaklarını açan ve buraya nereden gelirse gelsin kendisini Muğlalı hisseden hemşehrilerimizle dolu." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar