Muğla ve İzmir için planlar masaya yatırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen "Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamın.

Google Haberlere Abone ol
Muğla ve İzmir için planlar masaya yatırıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen "Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi" projesi kapsamında Muğla ve İzmir’de yapılan yerel çalışma grubu toplantılarında, özel çevre koruma (ÖÇK) bölgelerinin yönetim ve eylem planları gözden geçirildi. Toplantılara Gökova, Datça-Bozburun, Fethiye-Göcek, Köyceğiz-Dalyan ve Foça ÖÇK bölgeleri paydaşları arasında yer alan valilikler, kaymakamlıklar, il müdürlükleri, belediyeler, Sahil Güvenlik Komutanlığı, liman başkanlıkları, üniversiteler, yerel sivil toplum kuruluşları ve UNDP Türkiye temsilcileri katıldı.

Deniz ve kıyı koruma alanları ve projeyle ilgili sunumların ardından ÖÇK bölgelerinde gelinen son nokta hakkında, proje uzmanları tarafından bilgi verildi. Yerel çalışma grubu üyelerinin önerilerinin alındığı toplantılarda, ÖÇK bölgelerine yönelik önemli görüşler de öne çıktı. Bunlar arasında koruma faaliyetlerinde bütçenin çok önemli bir husus olduğu, kamu kurumlarının faaliyetleri sahiplenmesinin ve paydaşlar arası diyaloğun önemi, eylem planı olan bölgelerde ilgili uygulamaların hayata geçirilmesinin aciliyeti, yönetim planı olmayan bölgelerde en kısa sürede daha sonra yapılacak yerel çalışma grubu toplantılarıyla hazırlıkların tamamlanması gibi başlıklar yer aldı. Güncel durum tespit edilerek, daha da geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için görüşler de tartışıldı.

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle TVKGM ve UNDP Türkiye tarafından, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülüyor. CİHAN

Yorumlar