Muğla Valisi Güvençer'den sağduyu çağrısı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye ilçesinde gün boyu aralıklarla devam eden olayların, güvenlik güçlerinin dikkatli ve kontrollü müdahaleleriyle büyümesine müsaade edilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Valisi Güvençer'den sağduyu çağrısı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Fethiye ilçesinde gün boyu aralıklarla devam eden olayların, güvenlik güçlerinin dikkatli ve kontrollü müdahaleleriyle büyümesine müsaade edilmediğini söyledi. Herhangi bir can veya mal kaybı meydana gelmediğini kaydeden Güvençer, "Vatandaşlarımızın yalan haber ve provokasyonlara kanarak, ilçenin huzurunu bozacak hal ve hareketlerden sakınması büyük önem taşımaktadır." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin Fethiye ilçe örgütü açmasını protesto eden bir grup, dün öğle saatlerinde teşkilat binasına yürümüştü. Binayı taşlayan ve camlarını kıran kalabalık, HDP tabelasının indirilmesinin ardından olaysız şekilde dağılmıştı. Akşam saatlerinde HDP'li üst düzey yöneticilerin parti binasını açmak için Fethiye'ye geldiği dedikodusunun yayılması üzerine ilçede hareketli saatler yaşandı. Yaklaşık bin kişilik gruba Marmaris, Bodrum, Muğla merkez, Burdur, Antalya, Denizli ve Aydın'dan gelen takviye ekiplerle müdahale edildi. Polis, bir işyeri ve oteli taşlayan gruba biber gazı, gaz bombası ve TOMA'larla engel oldu.

Vali Güvençer, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, protesto eylemlerinin küçük gruplarca yer yer sürdürülmesiyle ilgili bazı basın organlarında ve sosyal medyada son derece yanlış bilgilerin yer aldığı bildirdi: "Saat 13.00 civarında ilçe başkanlığı yakınlarında toplanan gruplar, mülki makamın ve güvenlik güçlerinin telkinleriyle kendiliğinden dağılmış, saat 21.00 sıralarında tekrar biraraya gelen gruplar ise güvenlik güçlerinin uygun müdahalesiyle kontrol altına alınarak haklarında gereken adli işlemler başlatılmıştır. Olayların özellikle sosyal medya üzerinden yalan ve kışkırtıcı haberlerle yönlendirilerek Fethiyemiz'in huzurunu ve kamu düzenini sarsacak düzeyde büyümesine hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir."

Bu arada Fethiye Hükümet Konağı'nda, Vali Güvençer'in başkanlığında Kaymakam Ekrem Çalık, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik'in iştirakiyle oluşturulan kriz merkezinde olaylar yakından takip ediliyor. CİHAN

Yorumlar