Muğla Valisi Güvençer kurumlardan brifing almaya devam ediyor.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kamu kurumu müdürlerinden 2013 yılı değerlendirmesi ve 2014 yılı faaliyetleri hakkında brifing almaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Valisi Güvençer kurumlardan brifing almaya devam ediyor.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kamu kurumu müdürlerinden 2013 yılı değerlendirmesi ve 2014 yılı faaliyetleri hakkında brifing almaya devam ediyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ticaret İl Müdür Vekili Mehmet Demirtaş, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, yaptığı açıklamada 2013 yılında toplam 51 milyon 706 bin lira tutarında 45 adet projeleri olduğunu belirterek, "Tamamlanan 31, devam eden üç, ihale aşamasında ise 11 projemiz var. Biten yatırımlarımız Datça Cumalı Jandarma Karakolu inşaatı, Göcek Subay-Astsubay Lojmanı inşaatı, Bodrum Gümrük Müdürlüğü hizmet binası onarım işi, Datça ve Fethiye Sahil Güvenlik birlik binaları onarım işi. Muğla Tapu Kadastro Müdürlüğü hizmet binası inşaatının da yüzde 40'ı tamamlandı." dedi. Diğer yandan Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman merkez ve köylerine hitap eden Ortaca Katı Atık 2. Lot inşaatının yapıldığını anlatan Uğur, şunları kaydetti: "Ortaca ve Datça katı atık deponi alanları için iki adet kompaktör alımı gerçekleştirdik. Köyceğiz ilçesi Toparlar Belediyesi'ne, 14,5 metreküplük çöp kamyonu aldık. Marmaris ilçesi Bozburun beldesinde, 27 bin metre olan kanalizasyon projesinin 7 bin 500 metresini bu yıl tamamladık. Tamamlanan diğer projelerimiz ise şöyle: Marmaris ilçesi Bozburun beldesi 500 metreküp ve 100 metreküp içme suyu deposu ve isale hattı, Fethiye ilçesi Çiftlik beldesi 23 bin 108 metrekarelik cazibeli içme suyu isale hattı, Köyceğiz ilçesi Pınarköy cazibeli içme suyu hattı, Datça Atık Su Arıtma Tesisi iyileştirme, Dalyan Atık Su Arıtma Tesisi iyileştirme."

Muğla'da önemli korunan alanlar olduğunu belirten İl Müdürü Uğur, "İlimizde Gökova, Datça-Bozburun, Köyceğiz-Dalyan, Fethiye-Göcek ve Patara Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgeleri, 197 adet ise doğal sit vardır. ÖÇK bölgesi olan Dalyan İztuzu Plajı'nda 'Deniz Kaplumbağaları İzleme, Araştırma ve Koruma' projesiyle yuva sayısını 522'ye çıkardık. Tedavisi tamamlanan deniz kaplumbağalarını, yaşam alanları ve göç yollarının belirlenmesi için uydu izleme cihazı takarak doğal yaşam ortamlarına bıraktık." diye konuştu.

İlker Uğur, Muğla'da mavi bayraklı 76 adet plaj, 7 adet marina ve 6 adet yat limanı bulunduğunu kaydederek, "Gemilerden kaynaklanan atıkların kontrolü amacıyla mavi kart uygulaması, Türkiye'de ilk olarak ilimizde başladı. İlimiz genelinde 37 adet atık alım noktası ve 9 adet atık alım gemisi bulunmaktadır; 10 bin 742 adet tekneye de mavi kart verilmiştir. Ayrıca müdürlük olarak ilimizde hava kirliliğiyle ilgili mücadele amaçlı kış sezonunda satışa sunulacak kömürler için sıkı denetim uyguluyoruz. Bu kapsamda 107 firmaya katı yakıt satıcısı belgesi, 40 firmaya kömür satış izin belgesi verildi." dedi.

Ardından sırasıyla Tapu Müdürü İbrahim Kavçakar, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve Ticaret İl Müdür Vekili Demirtaş sunum yaptı. Vali Güvençer, çalışmalar ve sunumlar için teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar