Muğla Valisi Güvençer: Kadının statüsü anneliğin önüne geçmemeli

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kadının sosyal ve ekonomik alandaki statüsünün, annelik statüsünün önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Valisi Güvençer: Kadının statüsü anneliğin önüne geçmemeli

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kadının sosyal ve ekonomik alandaki statüsünün, annelik statüsünün önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, beraberindeki heyetle Güvençer'i makamında ziyaret etti.

Vali Güvençer, ziyarette yaptığı konuşmada, "Haddizatında sadece kadınlara atfedilmiş bir günün olması bile kadınlarımızla ilgili bir sorun olduğunun göstergesidir. Her ne kadar konu abartılarak yanlış taraflara çekilse de kadının insan olarak kimliği, varlığı, toplumdaki saygınlığı ve konumu, kadının statüsü, kadının eş olarak statüsü, kadının çalışma hayatındaki statüsü toplumumuzda kadının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Özellikle aile müessesesinin sağlam olduğu toplumlarda, ülkemizde olduğu gibi bir kültür değeri olarak annelik değeri olan kadını ikinci plana atmamalıyız. Kadının sosyal ve ekonomik alandaki statüsü, annelik statüsünün önüne geçmemelidir. Dileriz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınlarımız için dertler, sorunlar, şikayetler günü olmaktan çıkar." dedi.

İl Müdürü Akkuzu ise kurumlarında kadınla ilgili hizmetler, kadının toplumdaki yeri, kadının eğitimiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Konukevimizde kalan kadınlarımızın öncelikle barınma ihtiyacını karşılamaktayız. Daha sonra kadınlarımızı mesleki kurslarla sertifikalandırıp isterse ve güvenlik problemi yoksa kendi evine çıkmasına yardımcı oluyoruz. Kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar