Muğla Valisi Güvençer, Arıcılık ve Çam Balı Kongre heyetini kabul etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 5-9 Kasım 2014 arasında düzenlenecek 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile 20.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Valisi Güvençer, Arıcılık ve Çam Balı Kongre heyetini kabul etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 5-9 Kasım 2014 arasında düzenlenecek 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile 20. Apislavia Kongresi için gelen heyet, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Heyette Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Tuğrul Çamaş, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Düzce İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, Apislavia Arıcılar Birliği Başkanı Tadeusz Sabat ve Başkan Yardımcısı Cristian Constantinescu, Rusya Arıcılar Birliği Başkanı Arnold Butov, Ukrayna Arıcılar Birliği Başkanı Tetyana Vasylkivska, Teamcon Kongre Hizmetleri'nden Ünal Bilgin ve Burak Kaptan yer aldı.

MAYBİR Başkanı Şahin, ziyarette yaptığı açıklamada Ölüdeniz Lykia World Otel'de yapılacak kongreye yaklaşık 2 bin kişinin katılacağını söyledi. Birçok ülkeden katılım olacağının altını çizerek, büyük bir titizlikle hazırlık yaptıklarını ifade etti. Şahin, "Bu kongremizi, 16 ülkenin katılımıyla kurulan Apislavia Arıcılar Birliği ile ortak yapacağız. Apislavia Birliği, dünya arıcılığı içinde önemli bir yere sahip. Biz bu güçle beraber 2017 yılında yapılacak olan Dünya Arıcılık Birliği Kongresi'ni Türkiye'ye kazandırdık. Bu misyonu daha da yükseltmek istiyoruz. Bu bağlamda arkadaşlarımızla birlikte kongre hazırlığımız var. Daha önce yapılan çalışmalarda, Dünya Arıcılık Kongresi'ne katılamamışlardı. Biz burada kendilerini tekrar misafir ediyoruz. Üç gün boyunda burada birtakım ziyaretler ve çalışmalar yapacağız." dedi.

Vali Güvençer ise Muğla'nın büyük potansiyeli bulunan bir il olduğunu belirterek, "Bu potansiyel çerçevesinde de bütün kamu görevlilerinden ve Muğlalı hemşehrilerinden üstün gayret bekleyen bir il. Şanslıyız, hem sahip olduğumuz potansiyel açısından hem de bu potansiyeli realize etme konusunda yardımlaşacağımız meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri açısından güçlüyüz. Muğla Valisi olarak sizlerle birlikte çalışmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Gayretlerinizi çok büyük takdirle, hayretle, gıptayla takip ediyorum. İnşallah elbirliğiyle valilik olarak da elimizden gelen bütün gayretle sizleri destekleyeceğiz. İlk kongremiz gerçekleştikten sonra inşallah Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'ni hep birlikte Muğla’da gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar