Muğla, Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi koordinesinde, Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüş düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla, Sarıkamış şehitleri için yürüdü

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik Merkezi koordinesinde, Sarıkamış şehitleri anısına yürüyüş düzenlendi. Binlerce genç, ellerinde Türk bayraklarıyla, Sarıkamış şehitlerini andı.

Muğla'nın dört bir yanından gelen gençler, Sarıkamış harekâtı sırasında şehit olan Mehmetçikleri 99. yıl dönümünde anmak için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Atatürk anıtında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından gençler, ellerindeki Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl Sarıkamış anma programı gerçekleştirildiğini hatırlattı. Çeker, "Türkiye genelinden yaklaşık 100 bin kadar genç, Sarıkamış'ta yürümüştü. Onun devamı olarak bu yıl da ikincisi düzenledi." dedi. Bekir Çeker, Sarıkamış'ta can veren 78 bin civarındaki genç Türk askerinin fedakarlığını duyurmak amacıyla 81 ilde bu tür organizasyon gerçekleştirildiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar