Muğla kolon kanseri taramasında birinci seçildi

Sağlık Bakanlığı tarafından illere gönderilen kolorektal kanser taramaları sayısında Muğla'nın, kolon kanseri taramasında birinci seçildiği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla kolon kanseri taramasında birinci seçildi

Sağlık Bakanlığı tarafından illere gönderilen kolorektal kanser taramaları sayısında Muğla'nın, kolon kanseri taramasında birinci seçildiği bildirildi. Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, yaptığı açıklamada Muğla'da meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanser taramalarını, aile hekimlerinin de katılımıyla yürüttüklerini söyledi. Ceyhan, "Avrupa Birliği kalite standartlarına uygun ve tek elden yürütülen bu programda, kolorektal kanser taramalarında 50-70 yaş grubu kadın ve erkek nüfusun müdürlüğümüz tarafından gaitada gizli kan kiti temin ediliyor. Toplum Sağlığı merkezlerince teslim alınan kitler, aile hekimlerine dağıtılıyor. Halkımıza tarama amacıyla ücretsiz yapılıp sonuç pozitifse, ikinci basamak sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir." dedi.

Meme kanseri taramalarında ise 30-65 yaş grubu kadın nüfusun, mammografi çekimi için KETEM ve Toplum Sağlığı merkezlerince yönlendirildiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Ceyhan, "Halkın ücretsiz meme kanseri taraması için hastanelere sevk ve randevu işlemleri yürütülmektedir. Rahim ağzı kanseri taramaları 40-70 yaş grubu kadın nüfusa yönelik yapılmakta olup KETEM'lerce köy, kasaba ve beldelere tarama amacıyla gidilerek smear alınmaktadır. TSM'ler ve ASM'lerde de yapılmaktadır." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar