Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ikinci yılını kutladı

Muğla'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün kuruluşunun ikinci yıldönümü dolayısıyla çalışanları, düzenlenen etkinlikte biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğü ikinci yılını kutladı

Muğla'da Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün kuruluşunun ikinci yıldönümü dolayısıyla çalışanları, düzenlenen etkinlikte biraraya geldi. Daha sonra "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" kapsamında yürüyüş yaptılar. Etkinliğe Vali Mustafa Hakan Güvençer, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu hekimleri, İlçe Sağlık müdürleri ve Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Halk Sağlığı Müdürü Ceyhan, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın iki yıl önce sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli yürütülmesini temin için yeni bir yapılanma sürecini ortaya koyduğu söyledi. Uzm. Dr. Ceyhan, "Yeni yapıyla koruyucu sağlık hizmetlerini önceleyen, bireye yönelik koruyucu hizmetlerin yürütülmesini ve toplumun sağlığının korunmasını sağlamak, sağlığı geliştirmek amacıyla Muğlamız'da sağlık risk ve sorunlarını saptayan, bu sorun ve riskleri gidermek için planlama yapan, uygulayan, uygulanmasını takip eden, ayrıca birinci basamak teşhis ve tedavi edici hekimlik uygulamalarını organize ve koordine eden Muğla Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, 19 Mart 2012 tarihinde Muğla İl Sağlık Müdürlüğümüz'den ayrılarak müstakil bir müdürlük olarak faaliyetine başladı. 173 sağlıkevi ve 108 aile sağlığı merkezinde 246 aile hekimliği birimi, 13 toplum sağlığı merkezi ve bin 124 çalışanımızla halk sağlığı hizmetlerini, vatandaşlarımızın en kolay erişebilecekleri ve bizim onlara daha kolay erişebileceğimiz uç noktalarda yaygın hizmet ağımızla sürdürüyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar