Muğla futbolun parlayan yıldızı olacak

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı turistik tesislerin bulunduğu Sarıgerme köyünde, turizm sezonunu uzatmak amacıyla uluslararası standartlarda üç futbol sahası yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Muğla futbolun parlayan yıldızı olacak

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı turistik tesislerin bulunduğu Sarıgerme köyünde, turizm sezonunu uzatmak amacıyla uluslararası standartlarda üç futbol sahası yapılacak. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Dalaman Ortaca Turizm Altyapı Birliği (DOTAB) tarafından hazırlanan "Futbolun Yıldızı Parlıyor" projesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'ndan mali destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında bölgeye FIFA standartında, 68 dönümlük arazi üzerine üç futbol sahası yapılacak. Dalaman Havalimanı'na 15 kilometre ve 10 bin yataklı oteller bölgesine 500 metre mesafede olacak spor tesisleri, 18 ay sonra hizmete girecek. GEKA tarafından 749 bin 193 lira destek sağlanacak tesislerin yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 394 bin 117 lira.

MUTSO salonunda düzenlenen imza töreninde, projenin tanıtımı yapıldı. Burada konuşan MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, projeyle yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine sahip bölgedeki turizm faaliyetlerini 12 aya yaymanın amaçlandığını kaydetti. Sarıgerme bölgesinde dört ve beş yıldızlı çok sayıda otel bulunduğuna dikkat çeken Karakuş, "Spor tesislerinin yapılacağı alan, stratejik bir merkezde. O bölgemizde kışın âtıl vaziyette duran turizm merkezlerini aktif hale getirerek, alternatif turizm konusunda bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu bölgemizde 10 bin yatak kapasitesi mevcut ve yıl boyunca sadece altı ay hizmet veriyor. Bu proje sayesinde sezonu en az üç ay daha uzatmayı hedefliyoruz. Sezonun uzamasıyla birlikte turizm tesisleri ve bölge halkı bundan önemli ölçüde gelir sağlayacak." dedi. Spor alanlarının yapılmasıyla Sarıgerme bölgesinin uluslararası spor turizmine kazandırılacağını kaydeden Karakuş, "Antalya'ya her yıl yaklaşık 5 bin takım, kamp yapmak için geliyor. Muğla olarak mutlaka bu turizmden bize düşen payı alırız diye düşünüyoruz. Bu sahalar bir başlangıç olacak. Tamamlanmasıyla birlikte buradaki turizm tesisler de kendi içinde bu sahalardan yaparak, spor turizmine azami derecede katkı sağlayacak. Ankara'da ciddi bir çalışma yaptık, bu arazinin Ortaca Belediyesi'ne tahsisiyle ilgili karar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tahsis Komisyonu'ndan geçti. Bakanın imzasının ardından Başbakanlık'tan gerekli izin alındımtan sonra tahsis işlemleri bitmiş olacak ve ihale süreci başlayacak. Yaklaşık üç ay içinde bu işlerin bütün evreleri tamamlanmış olacak. En kısa sürede spor tesislerini turizme kazandırmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Ortaca Belediye Başkanı ve DOTAB Başkanı Hasan Karaçelik ise ülkede yıllardır turizmin güneş, kum ve deniz sarmalında yürüdüğünü vurgulayarak, "Bu spor tesisi, Sarıgerme bölgesinde uzun yıllardır gündemdeydi. Sarıgerme bölgesi, alternatif turizmin parlayan yıldızı haline gelecek. Muğla turizmi, bir dönüşüm aşamasına geldi. Tahsisini istediğimiz bölge, Hazine tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmiş. Bakanlıkta günübirlik alan olarak imar planında lekelenmiş bir yer. Günübirlik alanlarda sportif amaçlı tesisler yapmak serbest, o anlamda bir sıkıntımız yok." dedi. Konuşmaların ardından protokol, Karakuş ve Karaçelik tarafından imzalandı. CİHAN

Yorumlar