Muğla Engelliler Derneği'nden yardım uyarısı

Muğla Engelliler Derneği, telefonla veya başka yollarla dernek adına tiyatro bileti satan kişiler hakkında uyarıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Engelliler Derneği'nden yardım uyarısı

Muğla Engelliler Derneği, telefonla veya başka yollarla dernek adına tiyatro bileti satan kişiler hakkında uyarıda bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, bilet satışı yapmadıkları ve duygu sömürüsü yapanlara itibar edilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, "Bilindiği üzere, Muğla Engelliler Derneğimiz 2007 yılından bugüne kadar Muğla ilimizde faaliyetlerini Muğlalı hemşerilerimizin katkı, teşvik, destek ve hoşgörüleri sayesinde yürütmektedir. Bugüne kadar insanları ve kamu vicdanını etkileyerek duygu sömürüsüne bulaşmamayı ilke olarak benimsemiştir. Kişilerin onurunu rencide edici kabul ettiği; dergi, eşya, vb. satış faaliyetlerinden kaçınılmıştır. Hatta bu gibi faaliyetler için ilimize dışarıdan gelen kişilere yönelik olarak yönetimimizce gerekli tepkiler ve ihbarlar yapılmaktadır. Dernek olarak bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetlerde engellilerin sorunlarına yönelik çalışmalara ağırlık verilmiş ve tüm Muğlalı hemşerilerimiz güvenlerini kazanmak bizim için en büyük gurur kaynağı olmuştur. Fakat son günlerde ilimize, diğer illerden geçmiş yıllarda da olduğu gibi bu yılda engelli derneklerinin adını kullanarak; kurye, telefon ile (850'li ve değişik hatlardan) tiyatro bileti satışı yapılmaktadır. Bu satışlardan Muğla Engelliler Derneğimize de yardım aktarıldığı ve derneğimize katkı sağlanacağı, üyelerimize yardım edileceği yönünde vaatlerle ilimiz merkez ve ilçelerindeki birçok vatandaş, esnaf hatta kendi dernek üyelerimize dahi ulaşıldığı, duyarlı birçok vatandaşımız ve dostumuzun derneğimize yaptıkları müracaat ve telefonlardan anlaşılmaktadır. Bu satışların Muğla Engelliler Derneği ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu konulara ilimiz genelinde duyarlı, bizlere güvenen ve sevenlerin dikkatlerini çekmeyi, bilgilendirmeyi bir borç bildiğimiz için Muğla Engelliler Derneği Yönetim Kurulu olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur." denildi.
CİHAN

Yorumlar