Muğla'da darbe girişimine tepkiler sürüyor

Muğla ve Burdur'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattıkları demokrasi nöbetini sürdürüyor

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da darbe girişimine tepkiler sürüyor
Muğla ve Burdur'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattıkları demokrasi nöbetine devam ediyor.

Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen değişik siyasi görüşlerden çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbeti tuttu. Meydanda kurulan dev ekranda haberleri izleyen ve çalınan şarkılara eşlik eden Muğlalılar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkularını gösterdi.

Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlardan Hamza Akercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek mitinge CHP ve MHP liderlerini de çağırarak çok önemli davette bulunduğunu söyledi.

Demokrasi şöleninin siyasi parti başkanlarının da katılmasıyla taçlanacağına inandığını belirten Akercan, "Cumhurbaşkanımızın yaptığı çok yerinde ve anlamlı bir davet. Türkiye'de demokrasi 15 Temmuz tarihi itibarıyla çok önemli bir aşama kaydetti. Tüm dünya demokrasimize sahip çıktığımızı gördü. Bu anlamda siyasi parti liderlerimizin pazar günü Türkiye'ye ve dünyaya çok önemli bir mesaj vermeleri gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın bu anlamlı davetine icabet ederlerse hem demokrasi tarihimiz açısından hem de ülkemiz açısından çok yararlı olacak." dedi.

Minibüsteki yatakla demokrasi nöbetinde

Demokrasi nöbetinin yapıldığı meydana bir minibüsün içindeki yatakta katılan engelli Halil Gündüz ise "Şimdi birlik ve beraberlik içinde olmayacağız da ne zaman olacağız? Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı, şimdi bir araya gelmeyecekler de ne zaman gelecekler?" diye sordu.
Ülkede parti, mezhep veya ırk ayrımı yapacak zaman olmadığını ifade eden Gündüz, dünyanın bütün güçlerinin hep birlikte Türk halkının üzerine oyun oynadığını dile getirdi.
Kendisi engelli bir vatandaş olarak demokrasi nöbetine geliyorsa gelmeyenlerin bir pay çıkartması gerektiğini aktaran Gündüz, haftanın 4 günü diyalize gittiğine, 3 gün ise demokrasi nöbetine katıldığına dikkati çekti.

"Ben yoksam bir eksik var" düşüncesiyle meydana geldiğini anlatan Gündüz, "Bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bir araya gelip kaynaşmamız ve dünyaya Türk'ün Türk'ten başka dostunun olmadığını göstermemiz lazım." diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıldır yatağa bağımlı yaşadığını anlatan Gündüz, söz konusu vatan ve millet olunca bütün engellerini bir kenara bıraktığını belirtti.

Darbe girişimine karşı halkın el ele ve gönül gönüle vererek sokağa döküldüğüne işaret eden Zehra Karabatak da bu sayede büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğünü söyledi.
Tüm siyasetçilere seslenen Karabatak, "Lütfen ayrımcılık yapmasınlar. Birlik ve beraberlik içinde olsunlar. Pazar günkü mitinge katılmalarını gönülden istiyorum. CHP de MHP de AK Parti de 'Her şey vatan için' diyor. Eğer her şey vatan için ise 7 Ağustos'ta aynı meydanda olsunlar." dedi.

Burdur

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplananlar, darbe girişimine tepki gösterdi. Meydanda, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Meydanda kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafının yanında "Dik Dur Eğilme, İnananlar Seninle" yazısı yer aldı.

Demokrasi nöbetine katılanlardan Yılmaz Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Ağustos'ta İstanbul'da yapılacak Yenikapı mitinginin Türk milleti için önemli olduğunu vurguladı.
Sosyal medyadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılmayacağını duyduğunu belirten Ercan, "Kılıçdaroğlu'nun katılmasını isteriz çünkü vatandaşlar darbeye karşılık verdi ve darbe önlendi. Türkiye'nin misyonu ve vizyonuna değer katan bir miting olacağını düşünüyorum." dedi.

Ersan Karael de milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkabilmek için Yenikapı'daki mitinge bütün siyasi partilerin katılmasının doğru olacağını düşündüğünü ifade ederek "Türkiye düşmanları için siyasi partilerin birlikteliği onunların Türkiye'den biraz daha çekinmelerine sebep olur." diye konuştu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Burdur İl Temsilcisi Can Özkaya ise Türkiye'nin 81 ilinde darbe günlükleri adı altında bir stant açtıklarını anlattı.

Vatandaşların 15 Temmuz gecesi yaşadıklarıyla ilgili gelecek nesiller için darbe günlüğü tutulduğunu dile getiren Özkaya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile milletimiz sokağa inip darbeyi engellemiştir. Her şerde bir hayır vardır. Milletimiz birlik oldu ve darbe girişimini atlattık." dedi.

Yorumlar