Muğla Cezaevi'nde Tacizci Mahkum Gitti, Gardiyana Soruşturma Açıldı

Muğla E Tipi Cezaevi'nde 4 çocuğa işkence ve cinsel taciz iddiaları gündem yaratmıştı. Tacizde bulunduğu ileri sürülen 17 yaşındaki mahkum başka bir cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Cezaevi'nde Tacizci Mahkum Gitti, Gardiyana Soruşturma Açıldı

Muğla E Tipi Cezaevi Sübyan Koğuşu'nda, yaşları 12 ile 15 arasındaki 4 çocuğa azap yapılıp, cinsel tacizde bulunulduğu iddialarıyla ilgili iki mühim büyüme yaşandı. Tacizde olduğu ileri sürülen 17 yaşındaki mahkum R.T., başka bir cezaevine gönderildi. R.T. meselesi için taciz soruşturması da açıldı.

Bu arada taciz vakayı kendisine anlatıldığı durumda vazifesini yapmadığı saptanan infaz koruma memurunun kimliği de, mağdur çocukların savcılık gözetimindeki, fotoğraflı teşhisinden belirlendi.

O görevliyle ilgili de gene savcılık tetkik başlattı. Çocuklardan M.U.'nun babası H.U., 'Bizimki uzun soluklu bir savaş. Bu mücadelesi sürdüreceğiz' dedi.

AKILALMAZ İDDİALAR

Marmaris İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi M.U. ve 3 arkadaşı, iddiaya oranla ilçedeki bir işyerinde hırsızlık olayına karıştı. Gözaltına tahsil edilen 4 çocuk, tutuklanıp Muğla E Tipi Cezaevi'ne konuldu. Sübyan Koğuşu'na yerleştirilen çocuklar, 53 gün burada kaldı. İddiaya oranla bu 4 çocuğa, tıpkı koğuşta kalan 17 yaşındaki başka küçükler nedeni ile azap yapılıp, tacizde bulunuldu. Hatta tecavüz girişiminde bulunuldu. Çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü, ayaklarına gazete bağlanıp ateşe verildiği iddia edildi.

CHP'Lİ VEKİL KÖTÜ ŞARTLARI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Cezaevinden çocuğunu almaya giden baba H.U., oğlunun vücudundaki izleri görünce derhal hastaneye götürdü. Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar, M.U.'ya cinsel istismarda bulunulup, azap yapıldığına dair ön rapor tutup, vaziyeti polise bildirdi. Olayın ortaya çıkmasının peşinden da, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, baba H.U. ile CHP Muğla İl Başkanlığı binasında matbuat toplantısı düzenledi. Demir'in anlattıkları da, cezaevindeki fena şartları gözler önüne serdi. Nurettin Demir o matbuat toplantısında 'Sübyan Koğuşu'nda iki aya yakın sürede derhal her gün işkence, taciz ve hatta ırza geçmeler, yaşanmış. Anlatılanlar kan donduracak cinsten' demişti.

SAVCILIK HEM TACİZCİ HEM DE GARDİYAN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

M.U. ve arkadaşlarının verdiği bilgiler sonrasında, savcılık tahkikat başlattı. Soruşturmada ilk olarak, sübyan koğuşunda tacizde olduğu ileri sürülen tutuklu R.T., başka bir cezaevine gönderildi. Hakkında bununla beraber taciz suçlamasıyla ilgili tahkikat da açıldığı öğrenilen R.T.'nin, Manisa Cezaevi'ne sevk edildiği ileri sürüldü. Bunun yanı paradigma mağdur çocuklardan M.U. da, Marmaris savcılığına çağırıldı. Burada avukat ve psikolog gözetiminde yaşadıkları bir kere daha savcıya anlattı. Ardından da M.U.'nun, yaşadıkları taciz ve işkenceleri anlatmalarına karşın vazifesini yapıp tedbir almayan infaz koruma memuru için de, ayrı bir tahkikat başlatıldığı ortaya çıktı. Onun için de, cezaevinde görevli infaz koruma memurlarının fotoğrafları arasından yapılan teşhisle, çocukların anlatımlarına karşın vazifesini yapmayan görevlinin kimliği belirlendi. İlk evrede bu infaz koruma memuruyla ilgili tahkikat başlatılırken, peşinden kusuru olan başka gardiyan yada mahpushane görevlileri meselesi için da savcılık incelemesinin yapılacağı öğrenildi.

'UZUN SOLUKLU BİR SAVAŞ BİZİMKİSİ'

Bu arada yaşanan bu gelişmeler esnasında oğlunu biran olsun yalnız bırakmayan baba H.U. ise, süreci değerlendirdi. Mücadelelerinden yılmayacaklarını anlatan çocuklardan M.U.'nun babası H.U., 'Bizimki uzun soluklu bir savaş. Bunu biliyorum lakin bu mücadelesi sürdüreceğiz. Çünkü sorumluların ceza almaları lazım. Hayatımız değişti. Oğlumun yaşamı değişti. Psikolog katkısı yapılacağı söylendi, onu dahi yapmadılar. Hepsini biz yapıyoruz. Oğlumun tekrar normal yaşamına dönmesi için savaş ediyoruz. Bunun yanı sıra, oğlum da önümüzdeki yıldan itibaren eğitime kaldığı yerden devam edecek' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar