Muğla Cezaevi'nde çocuk tutuklulara işkence!

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi Sübyan Koğuşu'nda, yaşları 12 ile 15 arasındaki 4 çocuğa işkence yapılıp, tecavüz edildiği ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Cezaevi'nde çocuk tutuklulara işkence!

Marmaris'te rüştiye öğrencisi M.U. ve üç arkadaşı, iddiaya kıyasla ilçede bir hırsızlık olayına karıştı. Gözaltına tahsil edilen 4 çocuk, tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Sübyan Koğuşu'na yerleştirilen çocuklar, 53 gün burada kaldı.

İddiaya kıyasla bu 4 çocuğa, tıpkı koğuşta kalan 17 yaşındaki öteki minikler vasıtası ile işkence yapılıp, tecavüz edildi. Çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü, ayaklarına gazete bağlanıp ateşe verildiği iddia edildi. Cezaevinden çocuğunu almaya giden baba H.U., vücudundaki izleri görünce derhal hastaneye götürdü.

Marmaris Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar, M.U.'ya cinsel istismarda bulunulup, işkence yapıldığına dair ön rapor tutup, vaziyeti polise bildirdi. Marmaris Cumhuriyet Savcılığı, konuyla ilgili tahkikat başlattı. Soruşturma dosyasının sevk edildiği Muğla Cumhuriyet Savcılığı, çocuğu Muğla Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Adli Tıp raporu 'gizli' ibaresiyle savcılığa gönderildi.

UYKUSUNDA 'YAPMAYIN, YAPMAYIN' DİYE BAĞIRIYOR

Çocuğun babası H.U., ise, "Oğluma ve arkadaşlarına cezaevinde tecavüz edilmiş. İşkenceye maruz kalmışlar. Bize gardiyanlar ve mahpushane yetkilileri, savcılıkta oğlumun azalma sonucunda bu duruma geldiğini söylememi istediler. Cezaevi yetkilileri konusu için suç duyurusunda bulundum. Oğlum her gece çığlıklar içinde uyanıyor. 'Yapmayın, yapmayın!' diye uykusunda bağırıyor. Bu işin sonunu bırakmayacağım. Adalet istiyorum" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar