Muğla Büyükşehir Meclisi'nde su ve mülkiyet tartışması

Muğla'nın büyükşehir kapsamına alınmasın ardından ilçe belediyelerinin içme suyu tarifesindeki farklılıklar tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen konu, tarifedeki adaletsizliğin giderilmesi için komisyona...

Google Haberlere Abone ol
Muğla Büyükşehir Meclisi'nde su ve mülkiyet tartışması

Muğla'nın büyükşehir kapsamına alınmasın ardından ilçe belediyelerinin içme suyu tarifesindeki farklılıklar tartışma konusu oldu. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen konu, tarifedeki adaletsizliğin giderilmesi için komisyona havale edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün başkanlığındaki haziran ayı toplantısında, meclis üyelerine yeni daire başkanları tanıtılırken üç daire başkanlığına yeni motorlu araç alınması talep edildi. İlçelerdeki içme suyu tarifesiyle ilgili gündem dışı söz alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve AK Parti Grup Başkan Vekili Gültekin Akça, daha adil hale getirilmesi önerisinde bulundu. Denizli'den örnek verilerek tarifenin il genelinde değil, ilçeler bazında yapılması istendi. CHP grubunun da bu yönde çalışması olduğu anlaşılarak, konu komisyona havale edildi.

Toplantıda ayrıca Marmaris ilçesi İçmeler Bayır mevkisinde yer alan 30 bin metrekarelik kamp yerinin otopark, çay bahçesi ve sosyal tesis olarak işletilmesi ve çalışır hale getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 75 hisse sahibi olduğu MELSA'ya devredilmesi gündeme geldi. Başkan Gürün, Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından il genelindeki işletmelerin Büyükşehir'e devredildiğini hatırlatarak, "O yerlerin belediye idaresi tarafından işletilmesi zor. Bize geçen işletmeleri, şirketler vasıtasıyla çalıştırmalıyız. Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, yasanın gerektirdiğini yapmış. Büyükşehir olarak bizim de sıkıntılarımız var. Her şey çok iyi veya çok kötü demek mümkün değil ancak biz o işletmelerle ilgili kararları, bulundukları ilçedeki arkadaşlarla konuşarak alalım diyoruz. Bu devri yapmak zorundayız." dedi.

Marmaris Büyükşehir Meclis Üyesi Ali Fuat Fidan da teklife karşı çıkarak, "Böyle yerler, hangi belediye sınırları içindeyse işletmesi o belediyeye verilmelidir." derken Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise, "O yer, İçmeler ile Turunç arasında çok özel bir alandır. Devir Tasfiye Komisyonu'nun paylaştırmalarında adaletsizlik var. Tahsisler Büyükşehir'e değil, ilçelere yapılmalı." diye konuştu. Oylamada Başkan Acar ve beş meclis üyesinin reddine karşılık devir işlemi, oy çokluğuyla kabul edildi. CİHAN

Yorumlar