Muğla Büyükşehir Meclisi toplandı

Mahalli idareler genel seçiminin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne dönüşen Muğla'da, 66 üyeden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi, Osman Gürün başkanlığında toplandı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Büyükşehir Meclisi toplandı

Mahalli idareler genel seçiminin ardından Büyükşehir Belediyesi'ne dönüşen Muğla'da, 66 üyeden oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi, Osman Gürün başkanlığında toplandı.

Muğla Büyükşehir Meclisi, ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu ve İstiklâl Marşı'nı okudu. Ardından Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Meclis üyesi sıfatıyla sorunlara köklü çözüm üretebilmenin, bilimsel çerçevede değerlendirip doğru kararlar verebilmenin çok büyük sorumluluk gerektirdiğini belirten Güvençer, "Sizler seçilmiş bir organın üyelerisiniz. Sizler Muğlalıların tarih içindeki ümitli ve kararlı akışının üyeleri olacaksınız. Bu vilayetin ruhuna nüfuz edeceksiniz. Bu yolculukta akışı yönlendiren ve hedefe götüren sizler olacaksınız. Peşin hükümler yerine stratejik bir çizgi izlemek gerekir. Önce en iyi dileklerimizi, sonra tüm karar organlarımızı daha müreffeh ve huzurlu bir Muğla için Muğlalı hemşehrilerime sizler adına taahhüt ediyorum." dedi.

Vali Güvençer'i ziyaretin ardından meclis üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde 13 ilçeyi temsil eden 13 adet mavi servi ağacı ile Büyükşehir Belediyesini temsil eden çınar ağacı dikti. Ardından Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını yapmak üzere eski İl Özel İdare binasına geçildi.

Toplantıya, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı. 31 maddenin görüşüldüğü Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısında gündem maddeleri içerisinde yer alan Meclis Divan Katipliği, 1. Başkan Vekilliği, 2. Başkan Vekilliği, encümen üyeliği ve komisyon seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Meclis Divan Katipliği asil üyeliklerine CHP Milas Belediye Meclis Üyesi Murat Yazar ile CHP Datça Belediye Meclis Üyesi Can Canbey seçilirken, 1. Başkan Vekilliğine CHP'li Menteşe Belediye Meclis Üyesi Cumhur Çoban, 2. Başkan Vekilliğine ise, Ula'dan CHP'li Selami Karakaya seçildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptığı açılış konuşmasında, "Hepimizin amacı aldığımız görev gereği ilçelerimizin ve ilimizin genelinde halkımızın günlük yaşantısını daha konforlu ve daha yaşanılabilir çağdaş kentler haline getirmektir. Seçim bana göre bitmiştir. Hangi partiden buraya gelmişsek gelelim aynı yolda yürüyen meclis üyeleriyiz ve hizmet adına bundan sonra da birlikte yürümemiz gerekiyor. Hepimizin birbirine ihtiyacı ve bağımlılığı var. Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra artık her ilçe kendi başına yürümeyecek, birlikte hareket edeceğiz. Her ilçe diğer ilçeleri de ilgilendiriyor. Onların sorunlarını çözmek adına birlikte hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Komisyon seçimlerinin ardından 2014 yılı 9 aylık revize edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi bütçesi belirlendi. Plan Bütçe Komisyonu adına bütçe raporunu CHP Marmaris Belediye Meclis Üyesi Hakkı Bayındır okudu. Buna göre bütçe 408 milyon 400 bin TL olarak oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Başkan dâhil 66 kişiden oluşan Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin çoğunluğunu 43 belediye meclis üyesi ile CHP oluştururken, AK Parti 17, MHP 4 ve DP de 2 belediye meclis üyesiyle temsil ediliyor. CİHAN

Yorumlar