Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'nda ırkçı söylem iddiası

Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'nda çalışan müzisyenler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok'un ırkçı söylemlerde bulunduğunu ve küfür ettiğini öne sürdü. Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, dernek...

Google Haberlere Abone ol
Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'nda ırkçı söylem iddiası

Muğla Büyükşehir Belediye Bandosu'nda çalışan müzisyenler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Recep Altınok'un ırkçı söylemlerde bulunduğunu ve küfür ettiğini öne sürdü.

Muğla Müzisyenler Derneği Başkanı Hakan Çelebi, dernek binası önünde konu hakkında bir basın açıklaması yaptı. Bandodaki 14 müzisyenin, belediyenin temizlik kadrosunda gösterildiği ve asgari ücretle çalıştığını söyleyen Çelebi, müzisyen kadrosuna alınmaları gerektiğini kaydetti. Daire Başkanı Altınok'un, bu müzisyenleri hor gördüğünü iddia ederek, "Bandoda görev yapan müzisyenleri, eğitimli eğitimsiz diye ayırıyor. Onları hor gören davranışlarda bulunuyor. Bıktım bu Romanlardan, Çingenelerden diyerek ırkçı söylemlerde bulunuyor. Hakaret ediyor, küfür ediyor." dedi. Derneklerinin, belediye bandosunun kurulmasında büyük emek sahibi olduğunu söyleyen Hakan Çelebi, "Recep Altınok, mesai saatleri dışında da çalışanların özel hayatına müdahale ediyor. Bandodan ayrılan müzisyen arkadaşla bandoda çalışan müzisyen arkadaşımızın ekstra işlere gitmesini engellemeye çalışıyor. Belediye zabıtasını kullanarak, müzisyen arkadaşlarımızı tehdit ediyor. Muğla Bandosu'nda çalışan müzisyenler, temizlik işçisi kadrosunda gösterilmektedir. Onların müzisyen kadrosunda görünmelerini istiyoruz. Aksi halde müzisyen arkadaşlarımız önce bir dilekçeyle başvurarak bu taleplerinin yerine getirilmesini isteyecek, eğer isteklerimiz yerine gelmezse bizler yasal yollardan da hakkımızı arayacağız. Recep Altınok unutmasın ki o koltukta Muğlalı müzisyenler sayesinde oturmaktır." şeklinde konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Altınok ise hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapmadı. CİHAN

Yorumlar