Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisleri işletme onay belgesi aldı

Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri, yeni yayınlanan yönetmeliklere uygun olarak modernizasyonu tamamlayıp Türkiye'de çok az mezbahanın sahip olduğu işletme onay belgesini aldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Belediyesi Mezbaha Tesisleri işletme onay belgesi aldı

Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Mezbaha Tesisleri, yeni yayınlanan yönetmeliklere uygun olarak modernizasyonu tamamlayıp Türkiye'de çok az mezbahanın sahip olduğu işletme onay belgesini aldı. Bu belgeye sahip olan mezbahaların denetlenmesi sonucu uluslararası geçerliliği olan ISO 22000:2005 kalite belgesinin ve bayrağının da sahibi oldu.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, yaptığı açıklamada Türkiye'de çok az sayıda mezbaha tesisine verilen işletme onay belgesi, üretim kalite belgesi ve bayrağıyla mezbaha tesislerinin bölgede örnek olduğunu söyledi. Başkan Gürün, "Mezbaha tesisimiz, gerek uluslararası standartlara uygun çalışma ortamı, hijyen ve temizlik konuları gerekse enerjisini sağladığı güneş panelleriyle örnek bir tesistir. Vatandaşlarımıza daha iyi, daha sağlıklı hizmet vermek için her türlü modernizasyon çalışması yapılmış, bunu aldığı üretim kalite belgesi ve bayrağıyla da kanıtlamıştır." dedi.
CİHAN

Yorumlar