Muğla Barosu: Ağır kaygı ve üzüntü içindeyiz

Muğla Barosu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Yar-Sav) Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun TBMM'de sözlü ve fiziki saldırıya uğramasından dolayı ağır kaygı ve üzüntü içinde olduklarını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Barosu: Ağır kaygı ve üzüntü içindeyiz

Muğla Barosu, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Yar-Sav) Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun TBMM'de sözlü ve fiziki saldırıya uğramasından dolayı ağır kaygı ve üzüntü içinde olduklarını bildirdi.

Muğla Baro Başkanı Avukat Mustafa İlker Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, YAR-SAV kurucu başkanı, halen de Yargıçlar Sendikası Başkanı olan 1. sınıf yargıç Sayın Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun TBMM çatısı altında sözlü ve fiziki saldırıya uğramasını şiddetle kınadı. "Sayın Başkan Yargıç; ne komisyon toplantılarına katılmak, ne de komisyonda söz almak istemiştir. HSYK gibi doğrudan kendilerini ve anayasal düzeni ilgilendiren bir konuda; komisyona sevk edilen yasa tasarısının anayasaya aykırı olduğunu ifade eden dilekçesini komisyon başkanına nezaket kuralları içinde sunmak istemiştir." diyen Gürkan, "Bırakın konumunu, sade bir yurttaşın dahi engellenemeyecek, aksine teşvik edilecek TBMM komisyon faaliyetlerini izlemek ve katkı sunmak çabasını engellemek, o yurttaşa fiziki saldırıda bulunmak, iz’anla ve akılla açıklanacak bir davranış değildir." ifadelerini kullandı.

Bu saldırıyı yapanların TBMM'nin üyesi sıfatını taşıyan milletvekilleri olduğunun altını çizen Gürkan, açıklamasında şunları dile getirdi: "Eğer ortada bir kanunsuzluk, bir mevzuata aykırılık varsa TBMM'de de kolluk vardır. Çağırırsınız gereğini yapar. Eğer bu ülkede herkes mevzuatı uygulamakla kendisini yetkili görürse işte o zaman gerçekten 'Fetret Devri'ne girdik demektir. Tehlikeli olan, şiddet uygulayan kişilerin iktidar mensupları olmasıdır. İktidar yani güç sahibi olanların istedikleri anda sözlü ve eylemli olarak şiddet kullanmakta kendilerini serbest hissetmeleri ve bu yolu istikrarlı biçimde kullanmaları demokrasi için ciddi bir tehdittir. Eminağaoğlu'na bu anormal öfkenin yöneltilmesinin temel nedeni kendisinin bilinen muhalif tavrıdır. Sonuç olarak, yüce TBMM çatısı altında iktidar mensubu milletvekilleri, bir yurttaşa, bir hâkime, bir muhalife dayak atmışlardır. Yazık ki tekme, tokat, hakaret yüce TBMM çatısı altında yaşanmıştır. Muhatabı hukuk camiasının temsilcileri olmuştur. Tarih, 'yurttaş hak ve özgürlüklerinin' dövüldüğünü yazacaktır. Ağır kaygı ve üzüntü içinde olduğumuzu kamuoyu ile paylaşırız." CİHAN

Yorumlar