Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin hazırlıkları devam ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 5-9 Kasım 2014 arasında düzenlenecek 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile 20.

Google Haberlere Abone ol
Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi'nin hazırlıkları devam ediyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, 5-9 Kasım 2014 arasında düzenlenecek 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile 20. Apislavia Kongresi'nin hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda kongrenin bilim kurulu, düzenleme kurulu ve Apislavia Arıcılar Birliği üyeleri, Muğla'ya gelerek kongre konsepti hakkında toplantılar yapacak ve protokolü ziyaret edecek.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR), iki yılda bir düzenlenen kongrenin dördüncüsünü, 16 Slav ülkesinin kurduğu Apislavia Arıcılar Birliği ile ortaklaşa, Ölüdeniz Lykia World Otel'de yapacak. Hazırlıklar için yarın Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Tuğrul Çamaş, Düzce İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cafer Kaba, Apislavia Arıcılar Birliği Başkanı Tadeusz Sabat, Başkan Yardımcısı Cristian Constantinescu ve Genel Sekreter Robert Chlebo, Rusya Arıcılar Birliği Başkanı Arnold Butov, Ukrayna Arıcılar Birliği Başkanı Tetyana Vasylkivska, Slovak Arıcılar Birliği Başkanı Zuzana Bohinska Galova ve Başkan Yardımcısı Ludovit Gal, Namık Kemal Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Devrim Oskay ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Muz, Teamcon Kongre Hizmetleri'nden Ünal Bilgin ve Burak Kaptan gelecek. Kongre heyeti, sırasıyla Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil'i makamında ziyaret edecek. Ardından Muğla Arıcılık Müzesi'nde incelemelerde bulunacak heyet, 7 Şubat 2014 tarihinde ise Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamlarında ziyaret edecek. 8 Şubat Cumartesi günü de kongreyle ilgili Fethiye'de toplantı yapılacak. Daha sonra kongrenin yapılacağı otelde incelemelerde bulunacaklar. CİHAN

Yorumlar