Muğla 17 bin hektar mera alanına sahip

Muğla'da 17 bin hektar mera alanı olduğu, bunun yaklaşık 7 bin 564 hektarının tahdit çalışmalarının bitirildiği, sekiz köyde ise ıslah çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Muğla 17 bin hektar mera alanına sahip

Muğla'da 17 bin hektar mera alanı olduğu, bunun yaklaşık 7 bin 564 hektarının tahdit çalışmalarının bitirildiği, sekiz köyde ise ıslah çalışmaları yapıldığı bildirildi. Muğla'nın bütün ilçelerinde mera teknik ekipleri kurulduğu, bunun yanında tespit ve tahdit çalışmalarının da devam ettiği belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde, "Mera Kanunu ve Uygulamaları" konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Resül Çoban, İl Mera Komisyonu'na bağlı ilçe teknik ekiplerinde görev alan personel ve Mera Birimi görevlileri katıldı. Toplantıda mera, yaylak ve kışlaklardaki tahdit, tescil, tahsis işlemleriyle hayvancılığın en önemli sıkıntısı olan kaliteli kaba yem açığının en ucuz temin edilebileceği yerlerin çayır meralar olduğu, bu alanların bakımı ve geliştirilmesiyle sürdürülebilir tarım ve hayvancılıkta önemli gelişmeler sağlanabileceği kaydedildi. Ayrıca mera alanlarının geliştirilmesiyle kırsal kesimde istihdam arttırılarak şehirlere aşırı göç baskısının azaltılabileceği de vurgulandı. İşgallerin önlenmesi, tahsis amacı değişikliği işlemleri ve mera bilgi sistemi konularında da bilgi alışverişinde bulunuldu. CİHAN

Yorumlar